‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 12 2017

Het telecomoverzicht van week 12 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: het was even wachten, maar Super Mario Run is nu ook beschikbaar voor Android-toestellen, Instagram krijgt een opvallende nieuwe update en binnenkort worden er mogelijk nieuwe emoji’s geïntroduceerd!

Super Mario Run nu ook voor Android-toestellen

Een aantal weken geleden schreven we al over de Super Mario Run app die destijds voor iOS-toestellen beschikbaar is gemaakt. In dit spel moet je loodgieter Mario door verschillende werelden leiden om Princess Peach uit de handen van de kwaadaardige Bowser te redden. In het spel reis je door 24 verschillende levels die verdeeld zijn over zes werelden. Het spel is met één vinger te spelen omdat Mario automatisch blijft rennen. Door op het scherm te tikken laat je hem springen. Naast de ‘normale’ spelstand bevat Super Mario Run nog twee andere modi: zo is het mogelijk om met je gespaarde muntjes een eigen Paddenstoelenrijk te bouwen en kun je het in de Toad-race opnemen tegen andere spelers. De eerste drie levels zijn gratis te spelen, daarna kost de app €9,99. Je kunt de app hier installeren.

Bron: iCulture.nl, Androidworld 

Instagram krijgt nieuwe update

Afgelopen week heeft Instagram, bekend om zijn vierkante foto’s, bekend gemaakt dat afbeeldingen met gevoelige inhoud worden afgeschermd. Afbeeldingen die door meerdere gebruikers als ‘gevoelig’ ervaren worden, worden wazig gemaakt. Over de foto staat een waarschuwing dat de foto eventueel gevoelige informatie kan bevatten, wanneer je op deze waarschuwing klikt krijg je de afbeelding alsnog te zien. Het gaat hier om foto’s die de richtlijnen van Instagram niet overtreden, maar toch door meerdere gebruikers zijn gerapporteerd. Een team van moderators bepaalt dan of de foto geblurd wordt of verwijderd.

Bron: Bright, Instagram Press

Nieuwe emoji’s onderweg!

Unicode, het bedrijf achter de bekende iconen, is aan het werken aan een hoop nieuwe emoji’s. In de update van Emoji 5.0 worden 69 nieuwe emoji’s opgenomen. Opvallende verschijningen zijn de T-rex, giraffe, broccoli en de emoji die moet overgeven. Voor de fantasyliefhebbers onder ons is er ook goed nieuws: Unicode heeft een hoop mythische emoji’s geïntroduceerd zoals elfjes, geesten en tovenaars. Wanneer we de emoji’s daadwerkelijk kunnen gaan gebruiken is nog onduidelijk. De iconen moeten namelijk eerst worden opgenomen in de software van Apple en Android, voordat we ze kunnen gebruiken.

Bron: Bright, Androidworld

Meer nieuws over: