‹ Alle nieuwsberichten

Mario maakt z'n debuut in de smartphonewereld!

Mario maakt z'n debuut in de smartphonewereld!

Fans van Super Mario Bros kunnen hun geluk niet op. De app Super Mario Run is nu beschikbaar op de iPhone en iPad. Het kleurrijke spel tovert een glimlach op bijna ieders gezicht en zit boordevol nieuwe features.

Super Mario Run

Al jaren roepen Nintendo-fans dat het Japanse bedrijf smartphonegames aan het aanbod toe zou moeten voegen. Blijdschap alom toen Mario-bedenker Shigeru Miyamoto Super Mario Run aankondigde tijdens de onthulling van de iPhone 7. Mensen bleken maar één ding te willen: Mario-games spelen op hun smartphone of tablet. Sinds 15 december staat Super Mario Run in Apple’s App Store en werd op één dag al 2,85 miljoen keer gedownload.

Super Mario Run lijkt op het eerste gezicht qua stijl op de Mario-games voor de Nintendo DS en de Wii. De bijpassende geluidjes zijn ook in de app aanwezig, Super Mario Run straalt daarom dezelfde sfeer uit als Super Mario Bros. Het grote verschil is dat je in Super Mario Run alleen hoeft te springen, lopen gaat vanzelf. Daarnaast maakt Mario in veel gevallen zelf kleine sprongetjes over vijanden heen. Als je zelf over vijanden springt door op het scherm te tikken, ontvang je muntjes.

Zes werelden

Het ultieme doel van Super Mario Run is om Princess Peach uit de klauwen van Bowser te bevrijden. Je moet daarvoor 24 verschillende levels passeren, verdeeld over zes werelden. De griezelige spookhuizen, de paddenstoelenwerelden en de droge woestijnen komen allemaal terug in de game. De opzet van het spel is simpel, maar niet per se makkelijk. Ieder level bevat vijf gekleurde munten die je allemaal moet zien te vinden om extra’s te ontvangen. Als je deze munten gevonden hebt, verschijnen er vijf nieuwe munten in een andere kleur. De zwarte muntjes zijn het lastigste om te vinden en het vereist behoorlijk wat oefening om deze te kunnen pakken.

Super Mario Run is vooralsnog alleen beschikbaar in de App Store van Apple, het is nog onduidelijk wanneer de app te downloaden is voor Android-gebruikers. De eerste drie levels kun je gratis uitproberen, om de overige werelden te ontgrendelen betaal je €9,99.

Bron: iCulture

Meer nieuws over: