‹ Alle nieuwsberichten

Huawei P10 nu verkrijgbaar!

Huawei P10 nu verkrijgbaar!

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft Huawei zijn nieuwste lid uit de Huawei P-familie gepresenteerd: de P10. Dit chique vlaggenschip heeft Colin toen al even mogen proberen en voor de enthousiastelingen onder ons is er goed nieuws: het toestel is nu ook in Nederland verkrijgbaar! Maar wat maakt het toestel nu zo bijzonder?

Opvallende dubbele camera

De dubbele camera aan de achterzijde van de P10, die Huawei in samenwerking met Leica heeft ontwikkeld, is een echte eyecatcher. De camera’s, van maar liefst 20 en 12 megapixel, werken met elkaar samen wanneer je een foto maakt. Door het beeld van de twee camera’s te combineren krijg je superscherpe foto’s waar je achteraf de focus nog van kunt bijstellen. Je foto’s zijn dus nooit mislukt! Bovendien maak je met de Huawei P10 superscherpe video’s van 4k-kwaliteit.

Aan de voorkant van het toestel bevindt zich een camera van 8 megapixel. Deze vangt twee keer zo veel licht, waardoor je zowel ’s nachts als overdag prachtige foto’s maakt. De camera merkt het zelfs op wanneer je een groepsfoto wil maken en switcht dan automatisch naar een groothoek-stand zodat iedereen in de foto past.

Een nieuw design

Waar de achterkant van de Huawei P9 van vorig jaar nog van luxe kunststof is gemaakt, is de achterzijde van de P10 vervaardigd van aluminium. Dit geeft het toestel een chique uitstraling. Omdat de hoeken van de P10 nog wat meer zijn afgerond dan bij zijn voorganger ligt het toestel fijn in de hand.

De vingerafdrukscanner is ook verhuisd: waar deze zich bij de P9 op de achterkant van het toestel bevond, is hij bij de P10 verhuisd naar de voorkant. Deze bevindt zich aan de onderkant van het scherm onder de glaslaag. Deze knop is niet fysiek in te drukken maar biedt, naast de vingerafdrukscanner, nog meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld snel wisselen tussen apps door over de knop heen te vegen.

Ultrasnelle processor

De processor van het toestel de HiSilicon Kirin 960 is ontzettend snel en zorgt er dan ook voor dat je alle functies van je toestel kunt benutten zonder dat het toestel gaat haperen. Met de 4GB aan RAM-geheugen laat je ook gerust meerdere apps tegelijkertijd openstaan zonder dat het toestel trager wordt.

Daarnaast draait het toestel op Android 7.0 Nougat. Hier heeft Huawei nog zijn eigen EMUI 5.0-schil aan toegevoegd. Deze interface-skin is voorzien van een hoop handige functies, zo kun je bijvoorbeeld wisselen tussen verschillende thema’s en met Multi-window is het mogelijk om twee apps op één scherm te tonen. De handigste functie lijkt ons de Mis-touch: deze functie ‘negeert’ omstandigheden waar je per ongeluk je scherm aanraakt, bijvoorbeeld wanneer je het scherm aanraakt met je handpalm.

High-end

het is dus duidelijk dat het nieuwe toestel van Huawei niet onderdoet voor andere high-end toestellen van bijvoorbeeld Samsung en Apple. Ben je benieuwd geworden naar de Huawei P10? Hier vind je een lijst van specificaties en een uitgebreide omschrijving van het toestel dat vanaf nu beschikbaar is.

Meer nieuws over: