‹ Alle nieuwsberichten

Xiaomi brengt smartschoenen uit

Xiaomi brengt smartschoenen uit

Xiaomi, het merk dat vooral bekend is om zijn smartphones, heeft nu ook smartschoenen op de markt gebracht. De 90 Minutes Ultra Smart Sportswear-schoenen hebben een Intel-Curie chip die al je fitnessdata bijhoudt.

Intel Curie chip

Hoewel de naam van de schoenen anders doet vermoeden , gaat de batterij van de schoenen tot wel 60 dagen mee. Deze batterij houdt de Intel Curie Chip draaiend, die in de schoen is geïntegreerd. De chip houdt je beweging bij en kan zien welke afstanden je hebt afgelegd. Daarnaast weet de schoen of je loopt, rent of aan het klimmen bent. Omdat de schoen dit allemaal weet berekent hij ook voor je hoe veel calorieën je hebt verbrand.

Toegevoegde waarde?

Je kunt je afvragen wat de toegevoegde waarde van de schoenen is. Er zijn immers al ontzettend veel apps die precies hetzelfde voor je kunnen doen, zoals de Nike+ Run Club. Het grote voordeel aan de schoenen is natuurlijk dat je niks extra’s mee hoeft te nemen, zoals een telefoon. Dit is natuurlijk een pluspunt, maar als je muziek luistert tijdens het hardlopen, zul je alsnog een toestel moeten meenemen dat die muziek voor je kan afspelen.

Design

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder een blauwe glow in the dark-editie. Voor mensen die vaak in het donker hardlopen is dit een handige uitkomst. Voor vrouwen is een roze variant van de schoen gepresenteerd en voor mannen een blauwe . Voor zowel mannen als vrouwen is er een zwarte variant van de schoen beschikbaar. In de zool van de schoenen is een soort boog verwerkt, die helpt je je balans optimaal te houden. Door de vervangbare antislipzolen en de luchtkussentjes zijn de schoenen comfortabel en geschikt voor veel verschillende sporten.

Met de opkomst van smart-accessoires wordt het steeds makkelijker om je workout volledig bij te houden. Straks gebruik je je fitnesstracker in combinatie met je smart-fiets en je smart-schoenen voor volledige controle over je trainingsschema. Voor meer nieuws over slimme gadgets zoals deze, houd je natuurlijk Belsimpel.nl in de gaten!

Meer nieuws over: