‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste nieuws van week 1 2017

Het laatste nieuws van week 1 2017

Android Nougat update bijna klaar voor Samsung Galaxy S7, 3 op de 10 gebruikt Spotify en smartbike officieel aangekondigd in de VS! Lees het nieuwsoverzicht voor het nieuws van afgelopen week!

Android 7 in januari naar Samsung S7

Android

Het zit er natuurlijk al een poosje aan te komen. Nu lijkt het erop dat de zevende versie van Googles besturingssysteem, Android Nougat, eindelijk naar de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge komt. Dit heeft Samsung aangekondigd in een bericht in hun eigen app. De afgelopen maanden heeft Samsung namelijk een beta-programma gehad voor Android 7.0. Hierbij konden gebruikers de nieuwe software-update alvast testen en Samsung voorzien van feedback. In een recente aankondiging heeft Samsung laten weten dat het Beta-programma op 30 december zou eindigen. Het Koreaanse techbedrijf heeft bovendien laten weten hun best te doen om de update inderdaad in januari te kunnen aanbieden. Met Android Nougat wordt het een stuk makkelijker om te multitasken en zijn allerlei verbeteringen doorgevoerd op het gebied van software en notificaties.

Bron: SamMobile

Spotify grootste muziek-app in Nederland

Spotify

Wanneer je een willekeurig persoon zou vragen hoe zij het liefst muziek luisteren op hun telefoon, dan is de kans groot dat hun favoriete app Spotify is. Maar liefst 3 op de 10 smartphonegebruikers in Nederland heeft de muziek-stream-app op zijn toestel geïnstalleerd. Dit is gebleken uit onderzoek van Telecompaper, een onafhankelijk onderzoeksbureau. In totaal staat de app op zo'n 3,7 miljoen telefoons. Gemiddeld zouden Spotify-gebruikers ongeveer 103 minuten per week naar muziek luisteren. Ook wordt de app gemiddeld vijftien dagen per maand opgestart. Ook hiermee steekt Spotify een flink stuk boven de concurrentie uit. De top drie van populaire muziek-apps werd verder opgevuld door Shazam en natuurlijk Apples eigen muziekspeler, iTunes.

Bron: Tweakers

Toeters en bellen op je fiets: LeEco kondigt smartbike aan!

Leeco

Na je smartphone en je smart-home heeft een beetje Nederlander natuurlijk behoefte aan één ding: De smartfiets. Gelukkig heeft Chinees technologiebedrijf LeEco aangekondigd twee hypermoderne smartfietsen uit te zullen brengen. Een stalen ros kun je het niet echt meer noemen, aangezien het lichtgewicht frame is gemaakt van koolstof. Waar het echt interessant wordt, zijn natuurlijk alle technische snufjes. Zo is het stuur voorzien van knipperlichten, waarmee je je richting kunt aangeven zonder je handen van het stuur te halen. Bovendien is in het stuur een display gebouwd, en draait je fiets (op spierkracht na) op Android. Met het display kun je dan makkelijk je muziek bedienen, je route uitstippelen en je richting, snelheid en hoogte bijhouden. Dit is vervolgens simpel te delen met vrienden of via social media. Het grote voordeel aan Android is natuurlijk dat ook accessoires van derde partijen worden ondersteund. Zo is je fiets bijvoorbeeld makkelijk te koppelen aan je fitnesstracker! Mocht inderdaad het smartphoneverbod voor fietsers ingevoerd worden, dan is het natuurlijk lastig te zeggen wat Minister Schippers gaat vinden van een smartbike. Voorlopig valt het nog te zien of de fiets überhaupt naar Europa komt. Op dit moment heeft LeEco namelijk alleen plannen om deze fiets in Amerika uit te brengen.

Bron: The Verge