‹ Alle nieuwsberichten

De leukste apps van dit moment | Februari

De leukste apps van dit moment | Februari

In het appoverzicht van deze maand een aantal leuke games, een nieuwe chatapp en een app die je leven een stuk makkelijker maakt. Ook behandelen we een handige applicatie die functioneert als wachtwoordkluis zodat je voor elk account een veilig wachtwoord hebt!

IFTTT

Er zijn altijd taken die je dagelijks doet, maar eigenlijk het liefst aan een computer over wil laten. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van je werkuren, of wellicht wil je dat je tweets automatisch opgeslagen worden in een Excel-bestand. Daar is de app IFTTT voor. IFTTT staat voor “If this, then that”. Kortom: als X gebeurt, dan onderneemt de app vanzelf actie Y.

Het mooie van deze app is dat je zo veel werk uit handen genomen wordt. Bovendien kun je eindeloos variëren en nieuwe taken toebedelen aan de app. Zo kun je simpele klusjes uitbesteden aan je smartphone of computer. Nog mooier: de app is gratis te gebruiken!

Beschikbaar op: Android, iOS

Prijs: Gratis

Monument Valley

Ooit wel eens gedacht dat je hetzelfde spel wilt spelen als president Frank Underwood uit House of Cards? Dat kan. Het spel dat de boosaardige president speelt heet Monument Valley. Deze game draait om Prinses Ida, die verdwaald is in een wereld die rechtstreeks lijkt te komen uit het hoofd van M.C. Escher.

Dit spel van ontwikkelaar Ustwo is inmiddels drie jaar oud maar heeft nog niets van zijn aantrekkingskracht verloren. Nu zouden we je natuurlijk nooit aanraden om te doen wat Frank Underwood doet, maar in dit geval maken we een uitzondering.

Beschikbaar op: Android, iOS

Prijs: €3,99 (iOS), €2,99 (Android)

Journey

Een dagboek bijhouden als je veel onderweg bent, is niet eenvoudig. Het zijn immers vaak lijvige boeken, die je naar iedere plek mee moet slepen. En dat extra gewicht is nu net niet waar je op zit te wachten. Gelukkig is er ook een digitaal alternatief, in de vorm van de app Journey.

Journey is een digitaal dagboek op je telefoon. Je kunt foto’s en video’s toevoegen aan je dagboek, en dat gaat een stuk makkelijker dan in de papieren versie. Daarnaast voorziet Journey jouw dagboek ook van GPS-coördinaten en weerinformatie dus je kunt precies zien waar je was en wat het weer was op het moment van typen. Je posts zijn bovendien makkelijk terug te vinden met tags.

Beschikbaar op: Android.

Prijs: Gratis met in-app-aankopen

Ninja Spinki Challenges!

Ken je Flappy Bird nog, het immens moeilijke spel dat een tijdje geleden een ware rage was? De maker van die game heeft daarna nog Swing Copters uitgebracht, ook een zeer moeilijke, maar verslavende game. Nu is er weer een nieuwe game, bedoeld voor de echte ninja’s onder ons. In Ninja Spinki Challenges, ben je een ware held en moet je allerlei vaardigheden trainen. Waar de eerste challenge nog simpel bestaat uit het ontwijken van een springende kat wordt het al snel lastiger en lastiger. Deze game is net zo verslavend als eerdere games van de ontwikkelaar, maar wel met een heel andere opzet.

Ninja Spinky Challenges!

Verkijk je niet op het aantal spelletjes, dat zijn er slechts zes. Het gaat namelijk om de hoeveelheid uitdagingen in de game en als je die allemaal wilt uitspelen, dan wensen we je nu alvast veel succes!

Beschikbaar op: Android, iOS

Prijs: Gratis

Signal

Privacy wordt een steeds groter issue nu ons halve leven zich online afspeelt. Gelukkig is er de berichtenapp Signal. Dit alternatief op Whatsapp of Telegram is een stuk beter voor jouw privacy en ondersteunt grotendeels dezelfde functies. Whatsapp wil steeds meer gegevens koppelen aan Facebook om zo nog beter advertenties af te stemmen op jouw leven. Maar dat betekent ook dat er steeds minder geheim blijft.

Deze app wordt niet gemaakt door een groot bedrijf maar door een aantal enthousiastelingen, die ondersteund worden door donaties en subsidies. Hierdoor blijft de app onafhankelijk en gericht op het originele doel: privacy. Het aantal gebruikers van Signal is nog niet heel hoog maar er zit een handige functie in om jouw vrienden uit te nodigen over te stappen naar Signal.

Beschikbaar op: Android, iOS

Prijs: Gratis

Conduct THIS!

Games waarin een trein centraal staat zijn wel te vinden in de Play Store van Google of Appstore van Apple, maar Conduct THIS! is net even anders. Het doel is om mensen op te pikken bij het juiste station en ze via het spoor te leiden naar het juiste eindpunt. De aantallen te verplaatsen mensen kunnen verschillen en dan moet je ook nog eens opletten op de kleur van de forensen. Om het allemaal nog wat lastiger te maken, zul je ook regelmatig van spoor moeten wisselen. In het begin van de game is dat allemaal niet zo lastig, maar als er meerdere treinen het level binnen komen rijden, wordt het toch wel oppassen geblazen. Treinen mogen uiteraard niet op elkaar rijden en daarbij moet je ook nog eens opletten op het overige verkeer.

De grafische stijl van de game is apart, maar erg mooi, want alles bestaat uit blokjes. Ben je een goede machinist en haal je de doelstellingen, dan speel je nieuwe levels en treinen vrij.

Beschikbaar op: Android, iOS

Prijs: Gratis met in-app-aankopen

Lastpass

Privacy is niet de enige digitale bedreiging. Hackers zijn er immers ook nog. Afgezien van dat je altijd voorzichtig moet zijn, is er ook een tool die je kan helpen om wachtwoordaanvallen af te slaan. Wachtwoordmanager Lastpass stelt je in staat om voor iedere dienst een eigen wachtwoord in te stellen en daardoor jouw online veiligheid flink op te voeren. Je hoeft zelf maar één wachtwoord te onthouden, Lastpass doet de rest.

Lastpass functioneert als een wachtwoordkluis. Je importeert op je computer de wachtwoorden die je bijvoorbeeld in je browser hebt opgeslagen en deze worden dan gesynchroniseerd met al je apparaten. Je hoeft dus nooit meer te zoeken naar een wachtwoord, want je hebt ze allemaal bij je. Daarnaast beschikt Lastpass over een handige invoerhulp, zodat je ook geen wachtwoorden en inlognamen meer over hoeft te tikken.

Beschikbaar op: Android, iOS

Prijs: Gratis (premium-versie beschikbaar voor 12 euro per jaar)

 

Dit was het appoverzicht van deze maand! In het appoverzicht van vorige maand kon je de leukste apps Januari lezen. Ben je een fan van Rollercoaster Tycoon of Super Mario? Blader dan nog even terug want die wil je namelijk niet missen!

Meer nieuws over: