‹ Alle nieuwsberichten

De leukste apps van dit moment | Januari

De leukste apps van dit moment | Januari

Een nieuw jaar, een nieuwe rubriek! Vanaf nu zetten we iedere maand de allerleukste en handigste apps voor je op een rij, zodat jij op app-gebied niets hoeft te missen.

Rollercoaster Tycoon

Atari heeft al eerder een poging gedaan om Rollercoaster Tycoon te vertalen naar mobiele telefoons. Als we heel eerlijk zijn, is het toen niet echt gelukt. Het was een uitgeklede versie en de vrijheid van Rollercoaster Tycoon maakte het juist leuk. Mobiele telefoons zijn de afgelopen jaren veel krachtiger geworden en dus in staat om veel zwaardere games te draaien.

Atari heeft daarom nu Rollercoaster Tycoon Classic uitgebracht. Het is een kopie van de oude Rollercoaster Tycoon uit 1999. De ervaring van de originele versie is bewaard gebleven en de bediening is aangepast zodat je geen toetsenbord en muis meer nodig hebt om je achtbanenpark te bouwen.

Beschikbaar op: Android, iOS Prijs: €6,99 (Android), €5,99 (Apple)

Google Gboard

Het standaard toetsenbord van Android zou je kunnen omschrijven als een beetje saai en niet echt handig. Dat vond Google blijkbaar ook. Het techbedrijf besloot dus om het standaard keyboard een likje verf te geven en extra opties die het leven van gebruikers simpeler maken. En zo werd Google Gboard geboren!

Het toetsenbord zelf is niet zo spannend maar als je op het Google-logo klikt, komt er een zoekvenster waarmee je direct in je mail, chat of app linkjes kunt plaatsen. Dat scheelt een hoop tijd omdat je die grappige kattenvideo van Youtube, of het adres van het restaurant waar je hebt afgesproken, direct door kunt sturen. Zo hoef je niet continu te switchen tussen verschillende apps!

Beschikbaar op: Android, iOS. Prijs: Gratis

Star Wars

Nu Rogue One in de bioscoop draait is het een mooi moment om wat voorpret te beleven aan de mobiele games in die "galaxy far, far away".

Er zijn twee games in de aanbieding deze week: Lego Star Wars en Knights of the Old Republic.

Knights of the Old Republic is niet zomaar een mobiele game maar een volledige vertaling van het gelijknamige spel op de PC. Deze RPG (rollenspel) is gebaseerd op een verhaal dat zich 4000 jaar voor de eerste Star Wars film afspeelt. Je bent uiteraard de held van het verhaal en je mag je eigen pad kiezen om door het spel heen te spelen. Daarbij doe je verschillende werelden aan die bekend zijn uit de films. Dit spel is dus echt geschikt voor doorgewinterde gamers en Star Wars-fanaten.

Beschikbaar op: Android, iOS. Prijs: €3,50

Lego Star Wars is ook in de aanbieding. Deze game is eenvoudiger dan Knights of the Old Republic maar dat maakt het niet minder leuk. Het combineert de humoristische insteek van Lego met het verhaal van Star Wars. Dat levert een uiterst vermakelijk spel op waarbij je constant in de Star Wars-sfeer blijft.

Beschikbaar op: Android, iOS. Prijs: €7,99 (Android), €6,99 (Apple)

Super Mario Run

We schreven er al eerder over, maar in dit overzicht mag hij ook niet missen: Super Mario Run. Na het succes van Pokémon Go op mobiele telefoons, kon Nintendo bijna geen 'nee' meer zeggen tegen een mobiele versie van Super Mario. In het weekend van 15 december heeft het gamebedrijf uit Japan dan ook Super Mario Run uitgebracht.

Mario heeft uiteraard al heel wat verschillende soorten games op zijn naam gehad. Zo was er een racespel, een 3D-wereld en natuurlijk de klassieke Super Mario-spellen waarbij de loodgieter uit Japan/Italië allerlei obstakels moet overwinnen om de prinses te redden.

Super Mario Run heeft het meeste gemeen met de klassieke Mariospellen. Het doel is nu ook weer om van links naar rechts door het level heen te rennen. Zonder dat je dood gaat uiteraard.

Het spel is op dit moment alleen beschikbaar op Apple-toestellen maar gaat ook verschijnen voor Android. Super Mario Run is wel wat aan de prijzige kant voor een mobiele game: voor €9.99 euro kun je de 8 werelden spelen. De eerste drie werelden zijn gratis, kun je alvast een beetje inkomen!

Beschikbaar op: iOS. Prijs: Gratis of €9,99

Novalauncher Prime

Wil jij je Androidtoestel helemaal naar je eigen hand zetten? Wil je de volledige controle over je homescherm en appoverzicht? Dan kun je Nova Launcher installeren. Fabrikanten van telefoons geven vaak hun eigen vormgeving mee aan Android. Hoewel nuttig, blinkt die vormgeving vaak niet uit in flexibiliteit en dat is nu net waar Nova Launcher goed in is.

Als je echt alles uit je toestel wilt halen, biedt Nova Launcher een aantal hele fijne toevoegingen. Zo is er een nachtmodus, kun je tabbladen aanmaken in het appoverzicht en je kunt apps die je toch niet gebruikt verbergen. Deze app is bedoeld voor mensen die echt alles uit hun toestel willen halen.

Er is een gratis versie beschikbaar maar de luxe "Prime" versie is €5,25.

Download nu de app op Android. Prijs: Gratis of €5,25

De leukste apps van dit moment hebben we op een rijtje gezet. We houden de App Store en Play Store goed in de gaten, in februari vind je weer een nieuw overzicht op onze website!

Meer nieuws over: