‹ Alle nieuwsberichten

Blog 9 Slim Zakelijk | Zo verhoog je je productiviteit!

Blog 9 Slim Zakelijk | Zo verhoog je je productiviteit!

Als zelfstandig ondernemer is het erg belangrijk je tijd productief te gebruiken. Met deze accessoires en tips optimaliseer je je productiviteit. Je leest het in het afsluitende artikel van de reeks Slim Zakelijk, in samenwerking met Telfort Zakelijk.

Lege batterij

Als zzp’er wil je nooit met een lege batterij komen te zitten. Niet bereikbaar zijn kost je namelijk business. De beste oplossing hiervoor is een telefoon te kopen met een verwisselbare accu. Door een tweede batterij aan te schaffen en deze opgeladen mee te nemen, heb je twee keer zoveel accuduur. Er zijn veel telefoons met een verwisselbare batterij, twee voorbeelden zijn de LG K10 en Samsung Galaxy J3. Bij Belsimpel.nl zijn voor veel telefoons extra accu’s te koop. Hier zie je of jouw toestel er ook bij zit!

Ook is het mogelijk je telefoon op te laden in de auto, met een autolader. Hier vind je een voorbeeld van een autolader die geschikt is voor alle soorten toestellen. Het enige wat je nodig hebt is een USB-stekker bij je toestel en opladen maar! Zo zit je nooit meer met een lege batterij tijdens je autorit. Met deze lader kun je zelfs twee apparaten tegelijkertijd opladen. Je steekt de oplader simpelweg in de sigarettenaansteker van je auto.

Orden je mail

Door je mail goed te ordenen houd je overzicht over je berichten en taken, zo kun je efficiënt te werk gaan. Er zijn meerdere methodes om je inbox overzichtelijk te houden, we behandelen er hier twee.

Je kunt bijvoorbeeld de twee-minuten-regel hanteren. Dit betekent dat als een mail binnen twee minuten af te handelen is, je dit dus ook direct doet. Als een mail meer tijd vraagt zet je hem op je to-do-list in een map die je specifiek gebruikt voor taken die je nog moet afhandelen.

Een andere goede methode is de AAA-methode. Dat betekent dat je direct beslist wat er met een mail moet gebeuren, als hij in je inbox terecht komt. Je kiest dan meteen tussen Afdanken (niets mee doen), Archiveren (de inhoud bewaren om later iets mee te doen) of je onderneemt Actie. Handig is om bij de drie keuzes ook verschillende mappen te maken, zodat je ze ook letterlijk in groepen onderverdeelt.

Automatisch synchroniseren

Om je data veilig te stellen is het belangrijk je telefoon vaak te synchroniseren. Als er dan iets met je toestel gebeurt, ben je niet al je gegevens kwijt. Daarom is het handig je telefoon zeer regelmatig te synchroniseren naar een externe opslag zoals iCloud of Google Drive. Dit kun je handmatig regelen, maar sommige toestellen bieden ook de mogelijkheid om dit automatisch te doen.

Je kunt je gegevens vaak automatisch laten synchroniseren, waarbij je rekening moet houden dat dit dus wel data uit je internetbundel kost. Ook is het bij veel telefoons mogelijk het toestel te laten synchroniseren als er contact is met wifi en/of de smartphone aan de stroom ligt, of kan dit zelfs alleen bij wifi-verbinding. Dit verschilt dus per telefoon, dus kijk even goed wat er mogelijk is met jouw toestel!

Opladen en synchroniseren

Nog idealer is een lader die je telefoon rechtop houdt. Zo blijft je scherm goed zichtbaar, terwijl je het toestel niet vast hoeft te houden. Erg handig als je je telefoon in de gaten wilt houden terwijl je bijvoorbeeld iets op de computer uittypt. Met deze Apple Lightning Dock laad je je iPhone op, en kun je deze tegelijkertijd blijven gebruiken.

Maar dat is nog niet alles, je kunt deze Dock aansluiten op je computer en zo je iPhone opladen, synchroniseren en gebruiken tegelijkertijd!

Altijd op de hoogte

Het is erg asociaal om in een vergadering of tijdens een bespreking op je telefoon te kijken. Toch wil je wel graag op de hoogte blijven, bijvoorbeeld van wie je heeft gebeld. Een smartwatch lost dit probleem op een stijlvolle manier op. Je verbindt je smartwatch met je mobiele telefoon via bluetooth of NFC en kunt voortaan al je notificaties en berichten op je horloge zien. Het inkijken en aanvullen van je agenda is hiermee ook in een oogwenk gedaan.

Daarnaast heeft een smartwatch veel andere handige functies. Zo kun je oproepen beantwoorden met je smartwatch, mails bekijken, het horloge bedienen en berichten opstellen via spraakbesturing. Hierbij raak je nooit meer de weg kwijt dankzij de GPS-functie. Nieuwsgierig geworden naar de smartwatches van Belsimpel.nl? Kijk dan vooral hier!

Bellen

Het is belangrijk om ook onderweg je telefoon op te kunnen nemen als je wordt gebeld. Bovendien kun je zo je reistijd ook als werktijd gebruiken! Hiervoor heb je een autohouder nodig, zodat je in je auto handsfree kunt bellen. Klik hier en hier voor twee goede houders die met elke telefoon te gebruiken zijn.

Als je vaak belt heb je vast wel gemerkt dat het vervelend is de hele tijd je telefoon bij je oor te moeten houden. Daarom is het voor mensen die veel bellen een must om een bluetooth headset aan te schaffen. Hierdoor hoef je niet constant je telefoon vast te houden en kun je bijvoorbeeld ook andere dingen doen terwijl je belt.

Ook is een bluetooth-headset dus ideaal voor onderweg, aangezien je hiermee handsfree belt. Bluetooth-headsets hebben vaak een band in de nek, waardoor de oortjes prettig op je hoofd blijven zitten. Een goed voorbeeld van een hele prettig headset is deze headset. Doordat de set is verbonden met je telefoon via bluetooth zitten er nooit snoeren in de weg. Ideaal!

Meer nieuws over: