Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Motorola informatie over telefoons, besturingssystemen, navigatie en garantie

Over Motorola

Motorola is een bedrijf met een rijke geschiedenis. Het startte in 1928 onder de naam Galvin Manufacturing Corporation. In 1947 werd deze naam veranderd in Motorola. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Chicago. Veel producten hadden iets te maken met radiocommunicatie en Motorola was dan ook de eerste ontwikkelaar van walkietalkies, draagbare telefoons en elektronica voor defensie. De naam Motorola komt van autoradio's. In die tijd was 'ola' een veelgebruikt achtervoegsel. Motorola heeft nu nog steeds een breed assortiment aan producten waaronder satellietsystemen, modems en microprocessoren. Het bedrijf heeft wereldwijd dan ook zo'n 66.000 medewerkers in dienst. De divisie voor mobiele telefonie maakt dus onderdeel uit van een hele brede organisatie die niet alleen gericht is op telefoons. In 2011 werd het bedrijf opgesplitst in Motorola Mobility (de telefoontak) en Motorola Solutions.


Motorola telefoons

De eerste smartphone van Motorola was direct erg populair: de Motorola Milestone. Het toestel had een touchscreen en een uitklapbaar toetsenbord, waardoor het toestel multifunctioneel was. Na het succes van de Motorola Milestone kende Motorola een kleine tegenvaller. Nadat de divisie voor mobiele telefonie werd overgenomen door Google bracht Motorola in 2013 twee populaire toestellen uit. Hierdoor zette het merk zichzelf weer goed op de kaart. Van deze twee is de Motorola Moto G een groot succes in Nederland geworden. Dit model met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding heeft de toon gezet voor de huidige Motorola Moto G-serie. De Motorola Moto X was zijn grote broer, dit toestel is vooral in de VS een groot succes geworden. Ook de Moto X heeft een reeks goede opvolgers. Bekijk op Belsimpel.nl de beste Motorola aanbiedingen.


Motorola Moto G4 (Plus)

In mei 2016 werd de Motorola Moto G4 geïntroduceerd. Deze betaalbare midranger beschikt onder andere over een snellaadfunctie, wat in deze prijsklasse een vrij unieke feature is. Verder heeft de Moto G4 een 13-megapixelcamera aan de achterkant en een selfiecamera van 5-megapixels. Ook handig is dat de G4 spatwaterdicht is, zodat je je bij gebruik in de regen geen zorgen hoeft te maken dat de telefoon stukgaat. Daarnaast maakte Motorola een Moto G4 Plus, met een verbeterde 16-megapixelcamera.

Specificaties Moto G4

 • 5.5-inchdisplay
 • 13-megapixelcamera
 • 16GB uitbreidbaar geheugen
 • 2GB werkgeheugen
 • Dual-simfunctie

Motorola Moto G5 (Plus)

In februari 2017 kondigde Motorola een betaalbaar midrange-toestel aan ter vervanging van de G4: de Moto G5. Dit toestel met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding beschikt over een premium metalen design. Een belangrijk verschil ten opzichte van de G4 is de verwisselbare batterij. Ook is de G5 voorzien van een vingerafdrukscanner. Verder heeft de G5 13-megapixelcamera met 1080p-videofunctie en biedt de G5 de mogelijkheid tot het plaatsen van twee simkaarten. Net als bij de G4 is het met de G5 ook weer mogelijk om je telefoon zeer snel op te laden met de ‘turbopower charger’. Bovendien werd er van de G5 weer een variant gemaak; de Moto G5 Plus heeft een 5.2-inchdisplay in plaats van een 5.0-inchscherm. Daarnaast beschikt de G5 Plus over een betere camera met 4K-videofunctie. Check Belsimpel.nl voor de beste Moto G5 en Moto G5 Plus aanbiedingen!

Specificaties Moto G5

 • 5.0-inchdisplay
 • 13-megapixelcamera
 • 16GB uitbreidbaar geheugen
 • 3GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

Motorola Moto E4 (Plus)

Naast de midrange Moto G-serie maakt Motorola ook nog een aantal budgettoestellen, zoals de Moto E4 en de Moto E4 Plus. De betaalbare E4 is voorzien van een 5-inchscherm en een leuk design. Bovendien heeft de E4 een 8-megapixelcamera waarmee je desgewenst filmpjes kan opnemen in 720p-kwaliteit. Met de E4 heeft Motorola dus een goed budgettoestel neergezet dat leuke mogelijkheden heeft. Voor klanten die nét iets meer willen maakte Motorola de E4 Plus, die zich onderscheidt door een groter scherm en een 13-megapixelcamera waarmee je desgewenst filmpjes in full-HD-kwaliteit kunt maken. Beide toestellen hebben 16GB opslag, dat eventueel uitbreidbaar is via een microSD-kaart.

Specificaties Moto E4

 • 5.0-inchdisplay
 • 8-megapixelcamera
 • 16GB uitbreidbaar geheugen
 • 2GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

Moto Mods

Motorola heeft voor zijn Moto Z-telefoons eigen modules ontworpen: Moto Mods. Deze Mods zijn in feite een reeks aan accessoires die je door middel van een magneet aan je Motorola-smartphone kunt vastklikken. Zodra je de Mods vastklikt zijn ze automatisch verbonden met je smartphone. Een paar voorbeelden van populaire Mods zijn een speaker, een speciale camera met 10x optische zoom en zelfs een mini-projector!


Motorola besturingssysteem

Motorola heeft meerdere besturingssystemen gebruikt voor haar toestellen. Zo zijn er enkele jaren geleden veel toestellen uitgekomen met Windows Mobile. Tegenwoordig wordt dit besturingssysteem niet meer gebruikt. Alle toestellen uit het huidige assortiment draaien op het mobiele platform Android, dat ontwikkeld is door Google. Vele fabrikanten gooien hier een eigen laag over heen, maar Motorola levert haar toestellen met Stock Android: een kale variant van Android. Motorola voegt hier slechts een aantal extra apps toe. Hierdoor werkt de interface snel en neemt het systeem minder opslagruimte in.


Motorola Garantie en Reparatie

Op alle Motorola toestellen zit twee jaar garantie. Deze garantie dekt alle eventuele fabricagefouten. Als je gebruik wilt maken van reparatie verwijzen wij je graag naar onze garantie- en reparatiepagina.