Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Motorola informatie over telefoons, besturingssystemen, navigatie en garantie

Over Motorola

Motorola is een bedrijf met een rijke geschiedenis. Het startte in 1928 onder de naam Galvin Manufacturing Corporation. In 1947 werd deze naam veranderd in Motorola. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Chicago. Veel producten hadden iets te maken met radiocommunicatie en Motorola was dan ook de eerste ontwikkelaar van walkietalkies, draagbare telefoons en elektronica voor defensie. De naam Motorola komt van autoradio's. In die tijd was 'ola' een veelgebruikt achtervoegsel.

Motorola heeft nu nog steeds een breed assortiment aan producten waaronder satellietsystemen, modems en microprocessoren. Het bedrijf heeft wereldwijd dan ook zo'n 66.000 medewerkers in dienst. De divisie voor mobiele telefonie maakt dus onderdeel uit van een hele brede organisatie die niet alleen gericht is op telefoons. In 2011 werd het bedrijf opgesplitst in Motorola Mobility (de telefoontak) en Motorola Solutions.


Motorola telefoons

De eerste smartphone van Motorola was direct erg populair: de Motorola Milestone. Het toestel had een touchscreen en een uitklapbaar toetsenbord, waardoor het toestel multifunctioneel was. Na het succes van de Motorola Milestone kende Motorola een kleine tegenvaller. Nadat de divisie voor mobiele telefonie werd overgenomen door Google bracht Motorola in 2013 twee populaire toestellen uit. Hierdoor zette het merk zichzelf weer goed op de kaart. Van deze twee is de Motorola Moto G een groot succes in Nederland geworden. Dit model met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding heeft de toon gezet voor de huidige Motorola Moto G-serie. De Motorola Moto X was zijn grote broer, dit toestel is vooral in de VS een groot succes geworden. Ook de Moto X heeft een reeks goede opvolgers. Bekijk op Belsimpel.nl de beste Motorola aanbiedingen.


Motorola Moto G6 (Plus)

In mei 2018 werd de Motorola Moto G6 geïntroduceerd. Met dit toestel is de prijs/kwaliteitverhouding wederom erg hoog. Dit toestel heeft een 5.7-inchdisplay met een langere beeldverhouding. Ook is er een 8-megapixelfrontcamera met flitser aanwezig en een dubbele camera van 12 en 5 megapixels respectievelijk aan de achterkant! Het geheel draait op Android 8.0 Oreo. Daarnaast maakte Motorola een Motorola Moto G6 Plus met een groter scherm en krachtigere hardware en de Motorola Moto G6 Play, het kleinere broertje met een scherp prijskaartje!

Specificaties Moto G6

 • 5.7-inchdisplay
 • Dubbele camera
 • 32GB uitbreidbaar geheugen
 • 3GB werkgeheugen
 • Dunne schermranden

Motorola Moto E5 (Plus)

In 2018 heeft Motorola een nieuwe variant van de E-familie geïntroduceerd, namelijk de Motorola Moto E5. Dit toestel komt met een mooi scherm van 5 inch, een goede processor en twee goede camera’s van 13 en 8 megapixels. Bovendien is deze Moto E5 erg fijn voor de portemonnee! De Motorola Moto E5 is voorzien van een mooi ontwerp met strakke afwerking. Dit toestel is voorzien van een vingerafdrukscanner, zodat je nooit meer je code hoeft in te voeren. Daarnaast draait de Moto E5 op Android Oreo, je kunt er dus meteen mee aan de slag! Ook de Moto E-familie is voorzien van een Plus variant, namelijk de Motorola Moto E5 Plus. Dit toestel beschikt over een groot 6.0-inchdisplay en een forse 5000mAh-accu!

Specificaties Moto E5

 • 5.7-inchdisplay
 • 13-megapixelcamera
 • 16GB uitbreidbaar geheugen
 • 2GB werkgeheugen
 • 4000mAh-batterij

Motorola Moto G5s (Plus)

Als opvolger van de Moto G5 introduceerde Motorola de Moto G5s. Een toestel met een aantal leuke verbeteringen ten opzichte van de Moto G5. Zo bevat dit toestel een verbeterde 16-megapixelcamera en een metalen behuizing. Met de Moto G5S heb je zeer veel smartphone. Zo heb je een 5.2-inchdisplay waarop je volop kunt genieten van video’s en games, een zeer snelle vingerafdrukscanner en ook nog eens ruimte voor twee aparte simkaarten. Dankzij Android 7 is het toestel erg prettig in gebruik. De grotere broer van de G5s, de Motorola de Moto G5s Plus heeft een groot 5.5-inchdisplay, 4GB werkgeheugen en een dubbele camera!

Specificaties Moto G5s

 • 5.2-inchdisplay
 • 16megapixelcamera
 • 32GB uitbreidbaar geheugen
 • 3GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

Moto Mods

Motorola heeft voor zijn Moto Z-telefoons eigen modules ontworpen: Moto Mods. Deze Mods zijn in feite een reeks aan accessoires die je door middel van een magneet aan je Motorola-smartphone kunt vastklikken. Zodra je de Mods vastklikt zijn ze automatisch verbonden met je smartphone. Een paar voorbeelden van populaire Mods zijn een speaker, een speciale camera met 10x optische zoom en zelfs een mini-projector!


Motorola besturingssysteem

Motorola heeft meerdere besturingssystemen gebruikt voor haar toestellen. Zo zijn er enkele jaren geleden veel toestellen uitgekomen met Windows Mobile. Tegenwoordig wordt dit besturingssysteem niet meer gebruikt. Alle toestellen uit het huidige assortiment draaien op het mobiele platform Android, dat ontwikkeld is door Google. Vele fabrikanten gooien hier een eigen laag over heen, maar Motorola levert haar toestellen met Stock Android: een kale variant van Android. Motorola voegt hier slechts een aantal extra apps toe. Hierdoor werkt de interface snel en neemt het systeem minder opslagruimte in.


Motorola Garantie en Reparatie

Op alle Motorola toestellen zit twee jaar garantie. Deze garantie dekt alle eventuele fabricagefouten. Als je gebruik wilt maken van reparatie verwijzen wij je graag naar onze garantie- en reparatiepagina.