iPhone: 15 jaar aan innovatie


Eerste iPhone: 15 jaar geleden

Het verhaal van de iPhone begon 15 jaar geleden. Steve Jobs kondigde een revolutionaire telefoon aan. Dit toestel zou bestaan uit een combinatie van iPod, mobiele telefoon en internet. Dit was de geboortedag van de iPhone. De iPhone 3G kwam uit in Nederland en dit toestel had een hele hoop innoverende functies die ver van de norm lagen. Zo had het toestel een ingebouwde GPS, kon je apps direct vanuit de App Store downloaden en was er ondersteuning voor het 3G-netwerk. De eerste iPhone is ondertussen al 15 jaar lang doorontwikkeld maar het thuisscherm is nog steeds grotendeels gelijk gebleven, dit had Apple in 2008 dus al goed in elkaar gezet. Bekijk hier alle huidige iPhones op Belsimpel en vergelijk ze om te kijken welke het beste bij jou past.


iPhone 14-serie

Apple iPhone 14 Pro Paars Apple heeft alweer 14 iteraties van de iPhone gemaakt en daarmee zijn we intussen bij de iPhone 14-serie aangekomen. De serie bestaat uit een standaard model, een grote standaard variant, een Pro en een Pro Max model. iPhones onderscheiden zich van andere toestellen door de uitstekende camera’s, vloeiende prestaties en hun eigen besturingssysteem dat perfect samenwerkt met andere Apple producten.


iPhone prestaties

De iPhone 14-serie werd in 2022 geïntroduceerd met het iOS 16-besturingssysteem, de opvolger van iOS 15. De iPhone 14 en iPhone 14 Plus gebruiken dezelfde razendsnelle opvolger van de A14-chip, de A15 Bionic. De iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro max gebruiken zelfs de Apple A16 Bionic processor. De beste processor die Apple tot op heden heeft gemaakt. Hierdoor zijn de iPhones na 15 jaar aan ontwikkeling sneller dan ooit tevoren en blijven ze ook langer snel.


Nieuwe producten

Je kunt er op rekenen dat Apple elk jaar een vernieuwde variant van de iPhone uitbrengt. Verbeteringen op gebied van de camera, accuduur, kunstmatige intelligentie en het design zorgen ervoor dat elke nieuwe iPhone gericht is op de toekomst en langdurig gebruik. Doordat de eerste iPhone 15 jaar geleden werd aangekondigd heeft Apple veel tijd gehad om de kleine dingen tot in perfectie te verbeteren en hierdoor weet je zeker dat elke nieuwe iPhone een goede koop is.


Blijf op de hoogte van nieuwe releases

Wil jij zeker weten dat je er als eerste bij bent bij nieuwe releases? Schrijf je dan in via de onderstaande knop!

Houd me op de hoogte van het laatste iPhone nieuws