Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

Alles over HTC, HTC Telefoons, HTC Sense, HTC Garantie

Over HTC

HTC is een Taiwanese producent van smartphones. Het bedrijf werd opgericht in 1997 door Cher Wang en Peter Chou. HTC Corporation staat voor High Tech Computer Corporation en maakt smartphones met het besturingssysteem Android. HTC was onder andere verantwoordelijk voor de T-Mobile G1, het eerste Android-toestel ter wereld. HTC levert vaak stijlvolle smartphones met een mooi design. Daarbij proberen ze innovatief te zijn en steeds weer nieuwe functies te bedenken. Zo kwam HTC onder andere met Edge Sense, BlinkFeed, BoomSound-speakers, Duo Camera en de UltraPixel-technologie.


HTC Telefoons

Het assortiment van HTC bestaat uit drie verschillende series smartphones; de Desire-serie, de One-serie en de U-serie. De nieuwste smartphones van HTC , zoals de HTC U12+, behoren tot de laatste serie. De andere toptoestellen van HTC vallen onder de One-serie, de rest valt onder de Desire-serie. Zo is het high-end toestel HTC U11 uit 2017 de opvolger van de HTC U Ultra en de U Play. Daarvoor was de HTC 10 het vlaggenschip van het Taiwanese merk. In het verleden heeft HTC ook Windows-Phone-toestellen ontwikkeld, maar sinds 2013 niet meer


HTC U12+

De HTC U12+ is de opvolger van de HTC U11+. Dit toestel is met een premium ontwerp, zeer goede camera en high-end specificaties een indrukwekkend toestel. De HTC U12+ is voorzien van een zeer mooi display. Het is een 6-inchexemplaar met een beeldverhouding van 18:9. Dankzij de resolutie van 2880 bij 1440 pixels levert dit toestel echt haarscherpe beelden. Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 845, met deze processor zijn zelfs de zwaarste taken kinderspel. Het toestel is voorzien van een dubbele camera aan de achterzijde, hierdoor kan er met de scherptediepte gespeeld worden. Edge Sense keert bij de U12+ terug en dit keer is er ook gezichtsherkenning aanwezig!

Specificaties

 • 6.0-inchdisplay
 • 12-megapixelcamera's en 4k video-opname
 • IP68-certificering
 • 6GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

HTC U12 Life

Als mid-range variant van de U12+ heeft HTC de U12 Life in haar assortiment. Dit toestel heeft goede specs voor het prijskaartje, maar levert uiteraard ook wat dingen in ten opzichte van zijn high-end broer. In tegenstelling tot zijn voorganger, de U11 Life, heeft dit toestel geen Android One, maar maakt ie gebruik van de HTC-skin. Verder heeft het toestel een hele fijne achterkant, die niet snel vlekt, lekker in de hand ligt en ook erg mooi is. Het toestel is dankzij de gebruikte materialen best wel licht, en dat kan erg prettig zijn.

Specificaties HTC U12 Life

 • 6-inchdisplay
 • Dubbele 16-megapixelcamera
 • 64 GB uitbreidbaar geheugen
 • 4 GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

HTC Desire 12(+)

HTC keert terug op de budget markt met de HTC Desire 12 en HTC Desire 12+. Bij deze toestellen hebben ze gekozen voor kleinere schermranden en een 18:9 beeldverhouding om de toestellen met een groot scherm nog relatief compact te houden. De Desire 12 beschikt dan ook over een 5.5 inch display en de Desire 12+ is voorzien van een iets groter 6-inchdisplay. Beide toestellen hebben veel te bieden voor een schappelijke prijs maar bij de Desire 12+ krijg je wel enkele fijne extra. Zo krijg je een dubbele camera voor foto's met een mooi 'bokeh'-effect en is er ook een snelle vingerafdrukscanner aanwezig aan de achterzijde. Beide toestellen hebben een premium ontwerp met vloeiende oppervlaktes zoals we dat ook zien bij de U-lijn van HTC.

Specificaties HTC Desire 12+

 • 6-inchdisplay
 • 13- en 2-megapixelcamera
 • 32GB uitbreidbaar geheugen
 • 3GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

HTC Sense

De smartphones van HTC maken gebruik van HTC Sense. HTC Sense is een soort eigen laag die HTC over Android aanbrengt. In deze interface kun je veel naar eigen smaak aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld verschillende widgets toevoegen aan de beginschermen, zoals een weer-app, een agenda, verschillende HTC-klokken en notities. Met HTC Sense wordt de gebruiksvriendelijkheid van je toestel dus verhoogd! HTC Sense wordt constant doorontwikkeld door HTC voor optimaal gebruik en plezier van je HTC-toestel. Een erg handige functie van HTC Sense is BlinkFeed. BlinkFeed is een homescreen dat vergelijkbaar is met de Live Tiles van Windows Phone. Je kiest de sociale netwerken en nieuwssites waarvan je op de hoogte wilt blijven en BlinkFeed zet ze vervolgens in chronologische volgorde op het startscherm. Op deze manier blijf je altijd up-to-date van wat je belangrijk vindt!


HTC Garantie en Reparatie

Met een HTC-smartphone krijg je twee jaar lang de 'HTC Pick up and Return garantie'. Op accessoires krijg je 6 maanden garantie. Meer weten? Kijk op de HTC Garantie & Reparatie pagina.