Wiko informatie over telefoons, Wiko besturingssysteem en Wiko garantie

Over Wiko

Wiko werd in 2011 opgericht in Marseille door de Franse zakenman Laurent Dahan. Het bedrijf is grotendeels in handen van het Chinese Tinno Mobile. Het hoofdkantoor van Wiko is gevestigd in Marseille. Hoewel het in Nederland nog een relatief nieuw merk is, is Wiko in Frankrijk een van de grootste bedrijven op het gebied van mobiele telefonie. Zo verkocht in 2014 alleen Samsung meer toestellen dan Wiko. Het bedrijf is dus heel snel populair geworden, mede dankzij de focus op de Franse markt. Inmiddels is Wiko begonnen aan de verovering van andere markten en is het bedrijf ook actief in onder andere Duitsland, Spanje, Portugal, Italië, Algerije en natuurlijk Nederland. Wiko wil binnen enkele jaren bij de top van de Europese markt horen.

Wiko staat bekend om het brede assortiment en worden geroemd om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hierdoor zit er voor iedereen een passend model bij! Wiko is een creatief en gedurfd merk en past dit principe ook toe op zijn smartphones. De telefoons van Wiko zijn sinds juni 2015 bij Belsimpel.nl verkrijgbaar.


Wiko Telefoons

Wiko heeft voor mobiele telefoons drie verschillende categorieën: Easy & Fun, Useful & Trendy en Performance & Design. Binnen deze categorieën zijn er enorm veel verschillende modellen, die verkrijgbaar zijn in een heleboel kleuren. Wiko’s strategie is om smartphones te ontwikkelen vanuit de behoefte van de gebruiker. Hierdoor bestaat Wiko’s portfolio uit toestellen met de juiste balans tussen prijs, kwaliteit, performance en design.

Wiko Performance & Design

De eerste categorie is Perfomance & Design. De telefoons uit deze categorie zijn gemaakt van de meest verfijnde materialen en uitgerust met geavanceerde functies. De Performance & Design telefoons zijn een mix van stijlvol design aangevuld met de nieuwste snufjes. Een toptoestel van Wiko is de Wiko Highway Pure: dit is een superdun 4G-toestel met aluminium randen. Verder heeft het toestel een 8-megapixelcamera aan de achterkant en een 5-megapixelcamera aan de voorkant. De Highway Pure wordt aangestuurd door een snelle quadcore-processor en kan taken soepel en zonder haperingen uitvoeren.

Wiko Useful & Trendy

De telefoons in de categorie Useful & Trendy staan bekend om functionaliteit en zijn multi-getalenteerd. De Useful & Trendy smartphones zijn dan ook erg geschikt om de hele dag te gebruiken voor bijvoorbeeld het maken van selfies, designen of het spelen van je favoriete games. Neem bijvoorbeeld de Pulp-telefoons: volledige 4G-ondersteuning, uitstekende camera’s, supersnel draaiende hardware, dual-simfunctie en een prachtig scherm. Wat wil je nog meer? De Pulp is bovendien beschikbaar in twee varianten: de 5.0 inch Wiko Pulp 4G Dual Sim en de Wiko Pulp Fab 4G Dual Sim met een 5.5-inchbeeldscherm. Je bepaalt dus zelf welk formaat bij jou past!

Wiko Fever: can’t wait for the night!

Een toestel uit de Useful & Trendy categorie dat extra aandacht verdient is de unieke Wiko Fever. De Wiko Fever 4G Dual Sim heeft een bijzonder glow-in-the-dark design. Dit betekent dat de behuizing dus licht geeft in het donker! Dat komt niet door het lichtgevende scherm, maar door het zonlicht dat overdag wordt geabsorbeerd door de randen van het toestel. Een handige functie, want zo raak je je telefoon nooit meer kwijt in het donker. Deze fraaie telefoon is prachtig vormgegeven en heeft een uitstekend Full-HD-beeldscherm. Met de 13-megapixelcamera maak je prachtige foto’s. De supersnelle octacore-processor met geïntegreerde GPU en 3 GB werkgeheugen laten alles soepel verlopen.

Wiko Easy & Fun

Zoals de naam al zegt bestaat deze laatste categorie uit vrolijke en kleurrijke telefoons. Deze smartphones zijn enorm toegankelijk en zitten vol met speelse en superhandige functies. De toestellen uit Easy & Fun zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, hebben een hoge displaykwaliteit en een hoog gebruiksgemak. Daarom zijn deze telefoons ideaal als je bijvoorbeeld je eerste smartphone wilt aanschaffen of als je gewoon graag een betaalbaar toestel wilt. Als bonus hebben de telefoons allemaal een erg leuke naam. Zo kunt je bijvoorbeeld kiezen uit de Wiko Rainbow Jam Dual Sim, de Wiko Lenny 2 of natuurlijk de absolute budgettopper van het stel: de Wiko Sunset 2 Dual Sim.


Wiko besturingssysteem

Alle telefoons van Wiko draaien allemaal op het besturingssysteem Android van Google. Dit besturingssysteem is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld voor smartphones. In de Google Play Store, de appwinkel van Google, vind je meer dan een miljoen applicaties. Wiko-toestellen draaien op de standaardversie van Android, ook wel stock-Android genoemd. Sommige fabrikanten hebben een aparte versie van Android op hun telefoons. Wiko heeft dus gekozen voor de basisversie van Android, die erg gebruiksvriendelijk is en waarmee minder applicaties zijn voorgeïnstalleerd op je telefoon, wat veel ruimte scheelt. De meeste Wiko-telefoons worden geleverd met Android KitKat of Android Lollipop. Je kunt op Belsimpel.nl per toestel zien welke versie van Android op het toestel staat. Meer weten over Android? Kijk dan hier.


Wiko Garantie en Reparatie

Met een Wiko-toestel heb je een garantieperiode van twee jaar, voor accessoires is dit 6 maanden. De reparatieprocedure verloopt via Belsimpel.nl. Bekijk de Garantie & Reparatiepagina om te kijken hoe je je telefoon ter reparatie aanbiedt.