‹ Alle nieuwsberichten

Nokia keert officieel terug op de smartphonemarkt!

Nokia keert officieel terug op de smartphonemarkt!

Na alle geruchten over de terugkeer van Nokia, heeft de smartphonefabrikant nu officieel aangekondigd definitief als merknaam terug te keren op de mobiele markt. De eerste toestellen kunnen we begin 2017 al verwachten!

Nokia 222

Op de officiële website van Nokia is een nieuwe pagina over ‘phones’ te vinden, hiermee maakt Nokia de terugkeer naar de mobiele markt officieel bekend voor het grote publiek. Nokia heeft zes maanden geleden al een licentieovereenkomst gesloten met het Finse bedrijf HMD Global. HMD is voor de komende tien jaar verantwoordelijk voor alle nieuwe Nokia-toestellen. Hiermee wordt duidelijk dat Nokia de toestellen niet in eigen huis gaat produceren. Het Finse bedrijf heeft al bekend gemaakt dat de nieuwe toestellen op Android zullen lopen, Nokia stapt dus af van het besturingssysteem Windows 10. Inmiddels loopt 86% van de smartphones wereldwijd op Android.

De samenwerking tussen HMD en Nokia komt niet zomaar uit de lucht vallen. De afgelopen jaren was het Finse bedrijf ook al verantwoordelijk voor de feature phones die geproduceerd werden in opdracht van Nokia en Microsoft. Een bekende featurephone is de Nokia 222, waarmee je alleen kunt bellen en sms’en. HMD krijgt nu dus ook de tak smartphones en tablets erbij.

De eerste toestellen zullen begin 2017 verschijnen. Het is echter nog niet duidelijk of HMD zich gaat richten op een wereldwijde come-back of kiest voor specifieke regio’s. Er is een kleine kans dat HMD kiest voor de Aziatische en Latijns Amerikaanse markten, aangezien de smartphonemarkt in deze werelddelen nog groeit. Wij hopen natuurlijk dat de nieuwe Nokia-toestellen ook naar Nederland komen. Tot die tijd: houd Belsimpel.nl in de gaten voor meer informatie over de nieuwe Nokia-toestellen!

Bronnen: HMD, Androidplanet en GSM Helpdesk

Meer nieuws over: