‹ Alle nieuwsberichten

Binnenkort Moto Mod voor augmented reality?

Binnenkort Moto Mod voor augmented reality?

Lenovo breidt Google Tango, de technologie van de zoekgigant die augmented reality op smartphones mogelijk maakt, mogelijk uit. Lenovo werkte eerder al met Google samen aan de Phab 2 Pro, een smartphone met Tango-ondersteuning.

Moto Mods

De Moto Z-serie van Lenovo heeft aan de achterkant een aansluiting met zestien pinnen voor Moto Mods. De modules die je op de Moto Z plaatst maken allerlei nieuwe functionaliteiten mogelijk. Een speaker, beamer en camera met xenon-flitser en optische zoom zijn al verschenen. Lenovo lijkt een augmented reality Mod toe te willen voegen aan het assortiment. Volgens Lenovo-topman Aymar de Lencquesaing moet Lenovo als ‘groep’ nadenken over hoe ze Tango beschikbaar maken voor meer mensen, schrijft PCMag. “Het is waarschijnlijk dat we een module zullen hebben om de Z in staat te stellen Tango-functionaliteit te hebben.” De topman bevestigt de komst niet direct, maar stelt het op zijn minst in overweging.

Google Tango

Met Google Tango breng je virtuele objecten naar de fysieke wereld. Je hoeft je toestel slechts in de lucht te houden om allerlei objecten op je scherm te laten verschijnen. Superhandig voor wanneer je bijvoorbeeld wil kijken of die mooie bank wel in je kamer past. De Lenovo Phab 2 Pro is vooralsnog het enige toestel dat geschikt is voor Google Tango, maar er zullen ongetwijfeld meer toestellen op de markt verschijnen die Google Tango-proof zijn. Wellicht kunnen de Moto Z-gebruikers binnenkort Google Tango al ervaren.

Moto Mod

Houd Belsimpel.nl in de gaten om altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws!

Bron: Tweakers

Meer nieuws over: