‹ Alle nieuwsberichten

Grensabonnementen van Vodafone en KPN

Vodafone en KPN introduceren speciale grensabonnementen om het probleem van ongemerkt roamen op te lossen. Wie nu in de grensstreek belt, loopt het risico om ongemerkt via een buitenlands netwerk te bellen, wat hoge kosten met zich mee kan brengen.

Buurlandenblox

De bundel van Vodafone gaat 'buurlandenblox' heten en zal vanaf mei beschikbaar zijn. Dit is een uitbreiding op een bestaand abonnement, en zorgt ervoor dat met voor €4,50 per maand kan bellen via Duitse en Belgische netwerken voor €0,25 per minuut. Met name bij UMTS-verbindingen zijn gevoelig voor overschakelen naar een sterker buitenlands netwerk binnen 15km van de grens, iets dat nu geen hoge kosten meer met zich mee hoeft te brengen.

Buurlandenbundel

Het vergelijkbare aanbod van KPN krijgt de naam 'buurlandenbundel' mee en gaat €5 in de maand kosten. Ook hier bedraagt het tarief voor bellen via Duitse en Belgische netwerken €0,25 per minuut. T-Mobile is niet van plan een soortgelijke optie aan te gaan bieden, volgens de provider gaat het hier maar om een zeer klein probleem.