‹ Alle nieuwsberichten

Naast vliegtuigmodus nu ook automodus voor smartphones?

Naast vliegtuigmodus nu ook automodus voor smartphones?

Het is in Nederland al verboden om een telefoon in je hand te houden achter het stuur, maar als het aan Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu ligt, wordt dit verbod wellicht uitgebreid. 

Het blijft verleidelijk om, tijdens die lange rit van je werk naar huis, toch even snel je appjes te bekijken. Of bij het stoplicht even snel een nieuwsberichtje te lezen. Je gebruikt immers al een autohouder, dus wat kan er misgaan? In de praktijk blijkt echter dat het bezig zijn met je telefoon – al is het hands-free – voor problemen en ongelukken op de weg zorgt. Hierom wil Minister Schultz de regels voor telefoongebruik in de auto aanscherpen. Zij gaat hierom met telecombedrijven in gesprek om te onderzoeken of een automodus voor smartphones een mogelijkheid is.

Het is natuurlijk ook een mogelijkheid om het gebruiken van telefoons in de auto volledig te verbieden. Hier wil Minister Schultz liever niet aan. Zij denkt dat het zoeken naar technologische oplossingen een beter idee is. Hierbij wordt het voorbeeld aangehaald van Pokémon Go. Deze app detecteert namelijk je bewegingssnelheid. Zodra je boven een bepaalde snelheid zit, krijg je een waarschuwing te zien in het spel. Zo word je eraan herinnerd je ogen op de weg te houden, in plaats van op je scherm.

In de VS heeft de organisatie die veiligheid op de wegen overziet al soortgelijke richtlijnen opgesteld. Wellicht zien we dit dus binnenkort ook terug in Nederland!

Bron: Nu.nl

Meer nieuws over: