‹ Alle nieuwsberichten

Bankieren vanaf de bank: Zonder TWYP, maar mét Bunq?

Bankieren vanaf de bank: Zonder TWYP, maar mét Bunq?

Steeds meer mensen regelen tegenwoordig hun bankzaken vanaf hun mobiel. Maar hoe populair mobiel bankieren ook wordt – in Nederland lijkt het soms lastig voor banken om die trend op andere vlakken door te zetten.

Bunq

Nu meer dan een derde van alle online bankbetalingen per mobiel wordt geregeld, zou je verwachten dat uitbreidingen op het vlak van bankier-apps alleen maar enthousiast worden ontvangen. Het tegendeel lijkt echter waar: de ING-bank heeft laten weten hun app TWYP (The Way You Pay) weer te gaan verwijderen uit Nederlandse appwinkels. Het idee van deze applicatie was om mensen gemakkelijk onderling rekeningen te laten verdelen. Samen boodschappen gedaan? Met een groep vrienden uit eten geweest? TWYP had het makkelijker moeten maken om eerlijk de kosten te verdelen. In de praktijk is echter gebleken dat de app in Nederland nauwelijks voet aan wal kreeg. ING heeft aangegeven dat in Spanje, waar de app al meer dan 300.000 downloads heeft, wel beschikbaar blijft.

Aan de andere kant staat bijvoorbeeld Bunq. Deze bank heeft geen fysieke filialen en laat in plaats daarvan zijn gebruikers al hun zaken regelen via een app. Twee weken geleden introduceerden zij Slice – een app die ongeveer hetzelfde doet als TWYP. Of deze app wél met open armen wordt ontvangen door het Nederlandse publiek, is nog even afwachten. Bunq zit hoe dan ook niet stil. De vooruitstrevende bank is naar eigen zeggen de eerste bank die klanten betalingen laat doen door middel van handherkenning. In plaats van een vingerafdruk, zou je dan vier vingers van één hand voor de camera van je smartphone houden. De app herkent vervolgens aan de vorm van je vingers dat je inderdaad de eigenaar bent van je bankrekening. Bunq geeft aan dat deze technologie veiliger is dan de herkenning van één enkele vingerafdruk.

Op welke manier mobiel bankieren doorgroeit valt dus nog te zien. In elk geval lijkt het erop dat we steeds vaker onze betalingen regelen via een smartphone. Want zeg nou zelf, snel geld overmaken voor een gedeelde pizza is makkelijker vanaf je luie bank.

Bron: Nu.nl

Meer nieuws over: