‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 47 2016

Het laatste telecomnieuws van week 47 2016

Strengere advertentieregels om nepnieuws tegen te gaan, uitgelekte foto's van Xiaomi en Samsung en Nederland op kop om Internet of Things te reguleren. Lees het weekoverzicht voor het nieuws van afgelopen week!

Minder advertentiegeld voor het verzinnen van je eigen nieuws

google

Nieuws over nieuws over nieuws klinkt wel heel dubbelop, maar we beginnen er toch even mee: de afgelopen week heeft bijvoorbeeld Facebook aangekondigd op te gaan treden tegen sites die nepnieuws verkondigen. Zo zouden dergelijke websites minder ruimte krijgen om geld te verdienen aan het advertentieplatform van de website. Google heeft soortgelijke regels aangekondigd: websites met nepnieuws zullen minder makkelijk gaan verdienen aan AdSense, de advertentiedienst van Google. Dat net nu deze regels worden aangescherpt is geen toeval: er doen geruchten de ronde dat propaganda-websites, waarvan de makers hun nieuws zelf hebben verzonnen, de Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben beïnvloed. Hoe Google en Facebook hun nieuwe regels precies willen toepassen, is nog niet bekend.

Bron: Tweakers

Foto's gelekt van onaangekondigde Xiaomi en Samsung-toestellen

xiaomi

Er zijn de afgelopen tijd weer allerlei foto's opgedoken van nog niet aangekondigde gadgets en toestellen. De interessantste hiervan zijn waarschijnlijk wel de foto's van de nog in geheimen gehulde Xiaomi Mix Nano en een gitzwarte Samsung Galaxy S7. De Xiaomi Mix Nano is het kleinere broertje van de Xiaomi Mix – een vooruitstrevend toestel zonder randen met een megascherm van wel 6,4 inch. De Nano-variant zou een schermgrootte hebben van 5,5 inch. Omdat het toestel geen randen rond het scherm heeft zitten, zou dit betekenen dat de Mix Nano niet veel groter wordt dan huidige toestellen met een 5,0-inchdisplay. De uitgelekte foto van de Samsung Galaxy S7 laat daarentegen niet veel nieuws zien – op de kleur na. Het toestel is namelijk voorzien van een glanzende, zwarte afwerking. Glanzend zwarte toestel-varianten zijn, zoals Apple met de gitzwarte iPhone 7 al heeft aangetoond, bijzonder in trek. Wanneer deze variant officieel uitkomt is nog niet bekend.

Bron: Phone Arena, All About Phones

Meer regels voor Internet of Things

internet of things

En ten slotte is er nog nieuws over het Internet of Things. Het internet van dinges? Precies! Dit is een soort netwerk waarop steeds meer apparaten aangesloten kunnen worden. Zo regel je via een app op je smartphone de stand van je thermostaat, of kun je je wasmachine aanzetten terwijl je op je werk bent. Dat dit niet geheel zonder risico is bleek vorige maand. Toen gingen veel websites even plat door een aanval op een groot server-centrum. Deze aanval werd gepleegd door middel van een netwerk van geïnfecteerde apparaten, die waren aangesloten op het Internet of Things. Hierom wil de D66 nu op nationaal niveau meer regels gaan invoeren. Zo zou de verkoop van onveilige apparaten die van het Internet of Things gebruikmaken aan banden gelegd worden. Volgens het Kamerlid kees Verhoeven zouden er natuurlijk op Europees niveau ook regels opgesteld moeten worden. Maar het zou natuurlijk mooi zijn als Nederland hiermee voorop loopt!

Bron: Nu.nl

Meer nieuws over: