Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Ontdek de nieuwste functies van Instagram!

Ontdek de nieuwste functies van Instagram!
Woensdag 23 november 2016

Heb je het nieuwe icoontje in de rechterbovenhoek van je scherm al ontdekt? Komende weken rolt Instagram twee nieuwe functies uit. Alles over de update lees je hier!

Live Video

Onlangs hebben we al kennis mogen maken met Instagram Stories. Enige ophef ontstond na het uitrollen van deze update omdat Instagram Stories wel erg overeen kwam met Snapchat. Ondertussen hebben de Instagram Stories hun plekje gevonden en is het tijd voor een nieuwe toevoeging. Het is nu namelijk mogelijk om een live video op te nemen en deze te delen via Instagram Stories. Op Facebook is het al langer mogelijk om een live video op te nemen en dit blijkt een groot succes. Als je klaar bent met het opnemen van je ‘Live Video’, verdwijnt het verhaal automatisch van de app. Alleen je vrienden die live bij je verhaal aanwezig zijn hebben toegang.

Het is heel gemakkelijk om een live video te delen. In de Instagram-app swipe je naar rechts om de camera te openen. Je kunt kiezen tussen drie opties: Normaal, Boomerang en Live. Kies voor de laatste en start je Live Video. Je kunt maximaal een uur opnemen en je vrienden krijgen een seintje dat je live bent. Vrienden kunnen reageren onder je filmpje, mits je dit hebt ingesteld. Ook kunnen je vrienden de video liken.

Tijdelijke Direct Messages

Af en toe komt het voor dat je een foto hebt gemaakt die je niet met al je volgers wil delen. Op Snapchat was het al mogelijk om foto’s naar een selecte groep vrienden te sturen, maar met Instagram is dat nu ook een optie. Instagram Direct is al een tijdje geleden geïntroduceerd en is in een korte tijd gegroeid van 80 miljoen tot 300 miljoen gebruikers. Dankzij de nieuwe update die deze week is verschenen kun je ervoor kiezen om de foto’s die je direct naar een van je vrienden gestuurd hebt te laten verdwijnen nadat de foto geopend is.

Om een tijdelijke Direct Message te sturen swipe je naar rechts om bij de camera te komen. Neem een foto in de modus ‘Normal’ en tik op de pijl om de foto naar slechts enkele volgers te sturen. Je kunt er voor kiezen om de foto naar een groep te sturen, of naar een enkele volger. De foto’s en video’s die je op deze manier verstuurt naar je volgers verdwijnen gelijk nadat de foto of video geopend is. Als ze stiekem een screenshot van je selfie gemaakt hebben, krijg je hier een melding van. Om je inbox te openen klik je op het icoontje rechts bovenin de hoek.



Meer weten? Raadpleeg dan het Instagram Help Center. Succes en veel plezier met de nieuwe update!

Meer nieuws over: