‹ Alle nieuwsberichten

Nieuwste chip van Qualcomm is 27 procent sneller dan voorganger!

Nieuwste chip van Qualcomm is 27 procent sneller dan voorganger!

Qualcomm en Samsung hebben donderdag een gloednieuwe processor onthuld. Veel high-end toestellen die komend jaar verschijnen, zullen uitgerust zijn met Qualcomm’s nieuwe pronkstuk. 

30 procent efficiënter

De opvolger van de Qualcomm Snapdragon 820 en 821 luistert naar de naam ‘Snapdragon 835’ en zal vanaf begin volgend jaar mogelijk in allerlei high-end toestellen van onder andere HTC, LG en Samsung te vinden zijn. Vermoedelijk krijgt de nieuwe processor ook een plek in de Samsung Galaxy S8. De Snapdragon 835 is de eerste chip met onderdelen op een schaal van 10 nanometer waardoor er kunnen miljoenen meer transistors aanwezig zijn binnen de kleinere processor. Een technisch verhaal, maar in de praktijk houdt dit in dat je toestel gewoon enorm snel is. De Snapdragon 835 is tot 30 procent efficiënter, 27 procent sneller en verbruikt tot 40 procent minder energie dan de huidige Snapdragon 820 en 821. Indrukwekkende cijfers!

Quick Charge 4.0

Naast de nieuwe, snelle processor heeft Qualcomm bekend gemaakt binnenkort een nieuwe versie van Quick Charge uit te brengen. Quick Charge 4.0 is in staat om smartphones 20 procent sneller en 30 procent efficiënter op te laden dan dat we van Quick Charge 3.0 gewend zijn. Niet alleen zijn de verwachte toestellen van 2017 voorzien van een razendsnelle processor, maar je kunt de toestellen ook nog eens enorm snel opladen!

Qualcomm is begonnen met de productie van de Snapdragon 835 processors. De eerste smartphones die voorzien zijn van deze processor zullen begin 2017 op de markt verschijnen. Houd onze website in de gaten en wie weet ben jij straks de eerste met een high-end toestel mét een Snapdragon 835-processor in huis!

Bron: Nu.nl, GSM Helpdesk

Meer nieuws over: