‹ Alle nieuwsberichten

Oude foto’s digitaliseren mogelijk dankzij Google

Oude foto’s digitaliseren mogelijk dankzij Google

Google heeft een nieuwe app ontwikkeld waarmee je je oude foto’s van vroeger nu ook kan digitaliseren. Hierdoor hoef je nooit meer bang te zijn om je foto’s van vroeger kwijt te raken. Ook heeft Google een flink aantal nieuwe functies uitgerold in de bestaande Google Foto’s app.

Zo heb je nu veel meer mogelijkheden om je foto’s te bewerken en losse instellingen aan te passen. Ten slotte kun je met Google Foto’s ook offline animaties maken. Hiervoor heb je dus geen internetconnectie meer nodig.

Google PhotoScan

Met de nieuwe app, Google PhotoScan, geeft Google je de mogelijkheid om je oude foto’s te digitaliseren. Met de app kun je fysieke foto’s omzetten naar een digitaal formaat. Hiervoor heb je alleen maar de camera van je smartphone nodig. Google PhotoScan laat je verschillende punten op een foto vastleggen. Op deze manier wordt invallend licht automatisch weg gefilterd en stelt de app de beste kleurenfilter voor je foto in. De foto’s worden uiteindelijk automatisch opgeslagen in Google Foto’s.

Nieuwe functies in Google Foto’s

Naast Google PhotoScan heeft Google ook nieuwe functies toegevoegd aan haar bestaande Google Foto’s app. Met Google Foto’s kun je nu met behulp van filters vooraf ingestelde instellingen op je foto’s toepassen. Zo bestaat er bijvoorbeeld een speciaal filter voor foto’s die in de stad zijn geschoten. Ook heb je nu nog meer controle over je foto instellingen, denk hierbij aan lichtsterkte, schaduwen, contrast en zwart-wit waarden.

Offline animaties

Ten slotte maakt Google het nu ook mogelijk om in Google Foto’s offline animaties te maken. Gebruikers hadden al langer de mogelijkheid om animaties in Google Foto’s te maken. Hiervoor had je wel een internetverbinding nodig. Nu is het dus ook eindelijk mogelijk om zonder internetverbinding animaties te maken. Een animatie maak je door twee tot vijftig verschillende foto’s te selecteren. De app maakt hiervan uiteindelijk een animatie. Het resultaat wordt opgeslagen op je toestel. Uiteindelijk zal de animatie geüpload worden naar de cloud als je telefoon weer verbonden is met het internet. Je hebt ook de optie om foto’s alleen naar de cloud te sturen als je telefoon aan het opladen is. Hierdoor bespaar je accu. Handig!

Google PhotoScan is gratis te downloaden in de Google Play Store. Google Foto’s is ook gratis uit de Google Play store te downloaden.

Houd voor meer interessant nieuws vooral onze website in de gaten!

Bron: Androidplanet

Meer nieuws over: