Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Studenten gebruiken massaal de mobiel op het toilet tijdens de sex en in colleges

Dinsdag 24 februari 2009, 12:17:14

Uit een onderzoek onder ruim 500 studenten, uitgevoerd in opdracht van www.belsimpel.nl , blijkt dat studenten op de raarste momenten bellen en sms´en. Tijdens de sex, in college en zelfs op het toilet is de mobiel blijkbaar onmisbaar. Ruim 70% van de ondervraagden geeft aan dat hij of zij op het toilet regelmatig belt of sms’t. Wie denkt dat het een taboe is om mensen tijdens een toiletbezoek te bellen zit er dus helemaal naast. Uit het onderzoek blijkt dat er bijna geen enkel moment is waarop de student zonder mobiele telefoon kan.

 

Zelfs de sex wordt nog wel eens verstoord door de mobiel. Ruim 34% van de studenten neemt de telefoon zelfs gewoon op. Voor sommige ondervraagden is dit de normaalste zaak van de wereld. Op de vraag van de verbaasde redacteur waarom studenten hun telefoon opnemen tijdens de sex komen reacties al: `Waarom zou je het niet doen, het kan toch belangrijk zijn?´ Het merendeel dat positief antwoordde op deze vraag is overigens vrouw. Het stereotype beeld dat vrouwen niet zonder mobiel kunnen, wordt hierdoor weer eens bevestigd.

 

Bellen en sms’en tijdens college is tegenwoordig ook heel gebruikelijk. Ruim 90% van de studenten sms´t of belt wel eens in de collegebanken. Zijn er ook momenten waarop de student even geen aandacht voor zijn mobiel heeft? Het was een hele klus om een moment te vinden waarop de student zijn telefoon niet opneemt. Uiteindelijk bleek er één moment te zijn waarop de mobiel helemaal niet meer van belang is. Dit moment is tijdens het tentamen.

 

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl