‹ Alle nieuwsberichten

Vanaf volgend jaar keuze uit meer emoji

Vanaf volgend jaar keuze uit meer emoji

Voor de liefhebbers van emoji is er goed nieuws. Vanaf volgend jaar komen er maar liefst 56 nieuwe emoji bij! Dit maakte het Unicode Consortium vandaag bekend.

Unicode

Het Unicode Consortium is een instantie die over emoji gaat. Het doel van deze instantie is om ervoor te zorgen dat op alle verschillende platformen gebruikers uit dezelfde letters en karakters kunnen kiezen. Hierdoor worden op ieder platform dezelfde emoji weergegeven.

Hijab-emoji en broccoli

Eerder dit jaar kwam er in het nieuws dat een Duitse tiener, genaamd Rayouf Alhumedhi, een voorstel voor een hijab-emoji had ingediend. Dit voorstel is door het Unicode Consortium geaccepteerd. Deze emoji zullen we dus in 2017 terugzien. Ook is er goed nieuws voor liefhebbers van eten. Je kunt binnenkort namelijk ook emoji selecteren zoals een kokosnoot, broccoli of een sandwich. Deze emoji zijn een handige manier om vrienden of familie duidelijk te maken wat je wilt eten (of juist niet). Wil je weten welke emoji er in 2017 nog meer bij komen? We hebben een aantal nieuwe emoji voor je verzameld. De complete lijst kun je hier vinden.

Als je meer leuke nieuwtjes wilt lezen, houd dan vooral onze website in de gaten!

Meer nieuws over: