‹ Alle nieuwsberichten

De állerlaatste smartphone van BlackBerry, met fysiek toetsenbord!

De állerlaatste smartphone van BlackBerry, met fysiek toetsenbord!

John Chen, directeur van BlackBerry, heeft in een interview gezegd dat er na de DTEK60 nog een allerlaatste smartphone van BlackBerry op de markt komt. Over een ‘niet al te lange tijd’ komt dit toestel met fysiek toetsenbord uit.

BlackBerry Mercury

In september heeft BlackBerry bekend gemaakt dat het bedrijf officieel is gestopt met de ontwikkeling en productie van eigen smartphones. Echter, het blijkt dat BlackBerry de stekker nog niet uit de BlackBerry ‘Mercury’ getrokken heeft. Begin juli lekte een deel van de roadmap van BlackBerry uit, met daarop de toestellen voor dit jaar. Twee van de drie smartphones met de codenamen ‘Neon’ en ‘Argon’ zijn ondertussen al uitgekomen onder de namen DTEK50 en DTEK60. Alleen de ‘Mercury’ blijft nu nog over.

Tot nu toe is het lot van de Mercury onduidelijk gebleven. In het interview met Bloomberg heeft BlackBerry CEO John Chen het verlossende woord gegeven: de Mercury gaat alsnog komen! Volgens Chen is dit écht het allerlaatste toestel dat door BlackBerry zelf is ontwikkeld.

Fysiek toetsenbord

Denken we aan BlackBerry, dan denken we aan fysieke toetsen. Met de DTEK50 en DTEK60 heeft BlackBerry twee uitstapjes gemaakt naar touchscreens, maar het toetsenbord met knoppen lijkt toch terug te komen. Het toestel wordt waarschijnlijk een ‘monoblock’, een combinatie van een 4,5 inch Full-HD-scherm met daaronder het toetsenbord. Verder wordt de BlackBerry Mercury naar verluidt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 625 chipset en is het toestel voorzien van 3GB aan werkgeheugen. Opvallend is de mogelijke accucapaciteit van 3400 mAh. Een zeer aantrekkelijke feature van het nieuwe toestel!

Het is nog niet duidelijk wanneer BlackBerry de Mercury aankondigt, maar dit zal eerder een kwestie van weken zijn dan van maanden. Mogelijk loop je vanaf begin 2017 al met de BlackBerry Mercury in je hand! Houd voor de exacte datum onze website in de gaten.

Meer nieuws over: