‹ Alle nieuwsberichten

Samsung W2017: Nostalgische flip-phone herontdekt!

Samsung W2017: Nostalgische flip-phone herontdekt!

De vele geruchten over de terugkomst van de klaptelefoon blijken waarheid. Samsung heeft namelijk de flip-phone weer op de kaart gezet! Bij het zien van het ontwerp van de W2017 waan je je ongetwijfeld 10 jaar terug in de tijd.

Showsteler

De klaptelefoon was zo’n 10 jaar geleden booming business. De nieuwe Samsung S2017 is echter een stuk sneller en krachtiger dan de gemiddelde flip-phone van die tijd. Er is namelijk een Snapdragon 820-processor in de W2017 aanwezig en samen met het 4GB werkgeheugen zorgt dit een razendsnelle beleving. Ook in de kwaliteit van het scherm heeft Samsung geïnvesteerd. Het 4,2-inch full HD-super amoled scherm is haarscherp en geeft kleuren, foto’s en video’s levendig weer.

Verder is de klaptelefoon voorzien van een 12-megapixelcamera. Met deze camera maak je niet alleen de mooiste foto’s, ook is het mogelijk om in 4K te filmen. Helaas is de batterij niet heel krachtig, met een capaciteit van 2300 mAh gaat deze telefoon een stuk minder lang mee dan dat we van de huidige smartphones gewend zijn. Wel is de batterij supersnel op te laden. Het nieuwe Samsungtoestel draait op Android 6.0 Marshmallow en kan goed met de huidige applicaties overweg. Het is nog niet bekend of en wanneer dit toestel bijgewerkt kan worden naar het nieuwe Android 7.0 Nougat.

Beschikbaarheid

Helaas is dit toestel vooralsnog alleen in China verkrijgbaar. Samsung heeft nog niets bekend gemaakt over het uitbrengen van de W2017 in andere landen. Het lijkt erop dat Samsung zich met de W2017 richt op een exclusief publiek, met een prijs van rond de 3000 euro is het toestel niet voor iedereen geschikt. Maar misschien is de komst van de Samsung W2017 wel een eerste stap in de richting naar de herontdekking van de klaptelefoon!

Meer nieuws over: