‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 42 2016

Het laatste telecomnieuws van week 42 2016

Virtual Reality-nieuws van Google, het einde van Vine en binnenkort meer vrijheid met iOS- of Android-apps? Lees het weekoverzicht voor het nieuws van afgelopen week!

Google innoveert met nieuwe VR-headsets

VR

De Google Daydream is nog maar net aangekondigd, maar natuurlijk zit men achter de schermen niet stil. Er wordt hard gewerkt aan nieuwe technologie, die de VR-ervaring nog intenser maakt. Zo gaan er geruchten rond dat Google werkt aan een bril met oogsensoren. Zo is de fysieke wereld om de gebruiker heen beter in kaart te brengen, waardoor deze nog beter valt samen te smelten met virtuele elementen. Hoe deze technologie precies werkt is nog niet duidelijk. Daarnaast heeft Google documenten ingediend die erop zouden wijzen dat er draadloze protoypen worden getest. Mike Jazayeri, een prominent figuur binnen Googles VR-afdeling heeft een verzoek ingediend bij een Amerikaanse telecom-commissie. Hieruit zou blijken dat Google nu mogelijk werkt aan een VR-bril die samenwerkt met een PC. Hiermee zouden eindeloos veel deuren opengaan voor nieuwe VR-ervaringen en games.

Bron: Nu.nl

Twitter stopt met Vine

Vine

Afgelopen donderdag kwam Twitter met het trieste nieuws dat zij hun video-app Vine gaan stoppen. Voorlopig blijft de dienst nog bestaan, maar over verloop van tijd wordt langzaamaan de stekker eruit getrokken. Vine is in 2012 opgericht en datzelfde jaar nog overgenomen door Twitter. Nu het moederbedrijf zware tijden doormaakt, is dus als eerste besloten om Vine stop te zetten. De oprichter van Vine lijkt hier niet al te blij mee en heeft in een tweet anderen geadviseerd hun bedrijf vooral niet te verkopen. Ondertussen komt er redding in de vorm van Giphy. De populaire gif-website gaat Vine-gebruikers de mogelijkheid bieden al hun Vines in één klap om te zetten naar gifjes. Bovendien zullen ze de originele bronbestanden ook opslaan. Zo blijft alle informatie gewoon behouden. Verwacht wordt dat veel voormalige Vine-gebruikers nu naar Instagram en Snapchat zullen trekken ter vervanging van het verloren gegane platform.

Bron: Tweakers, The Wrap

Meer vrijheid voor OS-specifieke apps?

Meer nieuws op applicatie-gebied! Zowel van Android, als Apple zijn onlangs berichten verschenen dat de twee tech-giganten hun eigen, merkspecifieke apps wellicht ook beschikbaar gaan stellen op andere platforms. Zo zou Apple werken aan een iMessage-versie voor Android! Dit is niet de eerste keer dat deze geruchten rondgaan – eerder dit jaar werd al gesteld dat Apple hun bekende berichten-app nog dit jaar op Android zou lanceren. Hiermee zou iMessage, na Apple Music, de volgende iOS-app zijn die ook op Android-telefoons is terug te vinden. Daarnaast heeft Google beloofd hun Google Assistant te voorzien van bredere ondersteuning voor derde partijen. Hiermee zouden meer developers de mogelijkheid krijgen om zogenaamde "Actions" voor de stemhulp te ontwikkelen. Zo is de Assistant straks in staat nog meer voor zijn gebruikers te regelen.

Bron: All About Phones

Meer nieuws over: