Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Lachende drollen in het museum?

Lachende drollen in het museum?
Maandag 31 oktober 2016

Op een dagje in het museum kun je van alles en nog wat tegenkomen. Schilderijen, standbeelden, films en nu ook emoji's! In New York worden deze kleine icoontjes binnenkort toegevoegd aan de museumcollectie.

Je leest het goed: in het Museum of Modern Art is binnenkort een collectie van de allereerste emoji te vinden. De alom bekende lachende drol zit hier misschien niet bij, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. We hebben het hier immers over een stukje geschiedenis: in 1999 werd deze set van 176 emoji ontwikkeld door het Japanse bedrijf DoCoMo. Destijds werden deze niet gebruikt op telefoons, maar op pagers.

emoji

In 1999 waren die kleine icoontjes natuurlijk nog niet zo uitgebreid uitgewerkt als nu. Als je goed kijkt, kun je echter de verre voorvaderen van onze huidige lachende kat, vijftien verschillende soorten hartjes, en transport-emoji's herkennen in de gepixeleerde tekeningetjes. De originele ontwikkelaar van de emoji, Shigetaka Kurita, heeft ze destijds samengesteld op een vlakje van slechts 12x12 pixels per emoji. Bovendien waren de emoji's veelal praktisch van aard. Niet dat lachende drollen en huilende katten niét praktisch zijn, uiteraard. Maar het idee was in 1999 om bedrijven simpeler informatie door te laten geven aan hun klanten. Onderlinge communicatie stond destijds op een lager pitje.

Het New Yorkse musem gaat de emoji's tentoonstellen in een kunstproject in de lobby, waarbij 2D-afbeeldingen en animaties samengevormd worden tot moderne kunst. Met deze toevoeging van emoji's aan de collectie van het Museum of Modern Art staat één ding vast: emoji zijn, net zoals hiëroglyfen voor hen, niet meer uit de geschiedenis te wissen.

Bron: Nu.nl

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl