‹ Alle nieuwsberichten

Facebook-toestel INQ beste mobiel van 2009

INQ heeft met de INQ1 de prijs voor 'Best Mobile Handset' gewonnen bij de Global Mobile Awards 2009. Deze awards worden jaarlijks op het Mobile World Congress uitgereikt voor de beste producten en diensten op het gebied van mobiele telefonie. Eervolle vermeldingen waren er voor de T-Mobile G1 en Nokia E71.

Facebook en Skype

De INQ1 is een toestel dat zich in het bijzonder richt op sociale netwerken. Het toestel op zich blinkt tussen al het megapixel- en touchscreen-geweld niet uit door features, maar door de aanwezigheid van Facebook, Skype, last.fm en Live Messenger. De INQ1 beschikt verder over een 2,2 inch scherm, 50 MB interne opslag en een 3G-verbinding.

Mobiel Internet

Het moederbedrijf achter INQ, Hutchison Whampoa, wil met het toestel het gebruik van mobiel internet bevorderen. Hutchinson is zelf in veel landen actief in de telecomsector, maar Nederland hoort daar niet bij. De INQ1 is in Groot-Brittannië en Australië al verkrijgbaar, Denemarken, Zweden, Hongkong en Italië worden binnenkort aan dat lijstje toegevoegd.