‹ Alle nieuwsberichten

Kodak maakt comeback met de Kodak Ektra!

Kodak maakt comeback met de Kodak Ektra!

‘You press the buton, we do the rest’. Met deze slagzin leerde mensen in 1888 de eerste camera van het bedrijf Eastman Kodak kennen. Kodak bestaat inmiddels 124 jaar, maar is de afgelopen jaren door zwaar weer gegaan. In 2012 stevende het bedrijf nog af op een faillissement, maar wist dit op het nippertje te voorkomen. Er is goed nieuws!

Het lijkt erop dat Kodak nu een comeback maakt, en wel met een nieuwe smartphone: de Kodak Ektra. 

Is het een camera of smartphone?

Kodak Ektra

De Kodak Ektra heeft veel weg van een compactcamera en is uitgerust met een 21-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie. Je kunt met het toestel 4K video’s opnemen, dit betekent hogere beeldkwaliteit en scherper beeld. Aan de voorkant vinden we een 13-megapixelcamera. Dankzij de bijbehorende camera-app kun je snel schakelen tussen verschillende voorinstellingen. Zo maak je makkelijk foto's van bijvoorbeeld je huisdier die last heeft van een korte spanningsboog, maar ook romantische zonsondergangen of dinertjes bij kaarslicht. Je foto’s bewerk je daarna direct na via de standaard geïnstalleerde app Snapseed. Deze Foto-app van Google is één van de betere foto-editors voor op je telefoon. Google heeft de app inmiddels voorzien van ruim vijfentwintig tools en filters. Je kunt een foto als geheel bewerken of werk tot in het kleinste detail foutjes weg. Snapseed is te downloaden voor zowel iOS als Android

Nostalgisch design

Het toestel is vormgegeven alsof je een echte Kodak-camera in je hand hebt. De behuizing bestaat uit kunstleer en heeft een gekromde onderkant, die lijkt op een spiegelreflexcamera. Om nog meer nadruk te leggen op de antieke look en feel van een Kodak camera komen er speciale leren hoesjes op de markt. Deze hoesjes lijken meer op een cameratas dan op een smartphone-case. Bekijk je de Ektra van de achterkant dan zul je denken dat het op een digitale camera gaat, draai het toestel om en je hebt te maken met een Android-telefoon.

Maar er is meer…

Het toestel heeft een 5-inchscherm en is uitgerust met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je geheugen snel vol zit. Kies je liever voor meer opslaggeheugen dan breid je het geheugen makkelijk uit met een micro-sd-kaart. Bij een goede smartphonecamera hoort natuurlijk ook een sterke accu. De Ektra heeft een 3000 mAH-accu die snelladen ondersteunt. Zowel de lens als het scherm is voorzien van Gorilla Glass. Het toestel draait op Android 6.0 Marshmallow.

De Kodak Ektra komt in december al in Europa uit. Hiermee mengt een sterke speler zich in de eeuwige strijd om de beste smartphonecamera. We moeten nog even wachten, maar zijn uiteraard zeer benieuwd. Houd Belsimpel.nl in de gaten voor meer nieuws over de Kodak Ektra.

Bronnen: Androidplanet, Tweakers, Nu.nl en Bright.nl

Meer nieuws over: