Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Bellen in het vliegtuig met Ryanair

Vrijdag 20 februari 2009, 14:19:30

Ryanair kondigde in 2006 al plannen aan om mobiel bellen in het vliegtuig mogelijk te maken, ze hebben nu ook de daad bij het woord gevoegd. Telefoneren en data raadplegen met GPRS-verbinding is nu mogelijk, al moet de telefoon nog steeds uitgeschakeld worden tijdens start en landing.

Ontwikkeling van OnAir

De luchtvaartmaatschappij maakt gebruik van de door het Zwisterse bedrijf OnAir ontwikkelde technologie. Dit bedrijf ontwikkelde een systeem dat via een basisstation in het vliegtuig alle signalen naar een satelliet van Inmarsat stuurt. Deze stuurt de signalen verder naar stations op de grond, waar ze hun weg vervolgen naar de ontvanger.

Prijzen

De prijzen zijn niet aan speciale regelgeving onderhevig en worden door de eigen provider bepaald. Op dit moment zijn er zo'n 50 providers die een overeenkomst hebben met OnAir. Bij RyanAir kost een SMSje ongeveer 50 cent, een tussen de 2 en 3 Euro per minuut en data zo'n anderhalve Euro per 100 KB. Ook prepaid abonnementen werken gewoon en het ontvangen van SMSjes is gratis.

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Huawei P8 Lite 2017 Black

Huawei P8 Lite 2017 Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl