Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

‹ Alle nieuwsberichten

Bellen in het vliegtuig met Ryanair

Ryanair kondigde in 2006 al plannen aan om mobiel bellen in het vliegtuig mogelijk te maken, ze hebben nu ook de daad bij het woord gevoegd. Telefoneren en data raadplegen met GPRS-verbinding is nu mogelijk, al moet de telefoon nog steeds uitgeschakeld worden tijdens start en landing.

Ontwikkeling van OnAir

De luchtvaartmaatschappij maakt gebruik van de door het Zwisterse bedrijf OnAir ontwikkelde technologie. Dit bedrijf ontwikkelde een systeem dat via een basisstation in het vliegtuig alle signalen naar een satelliet van Inmarsat stuurt. Deze stuurt de signalen verder naar stations op de grond, waar ze hun weg vervolgen naar de ontvanger.

Prijzen

De prijzen zijn niet aan speciale regelgeving onderhevig en worden door de eigen provider bepaald. Op dit moment zijn er zo'n 50 providers die een overeenkomst hebben met OnAir. Bij RyanAir kost een SMSje ongeveer 50 cent, een tussen de 2 en 3 Euro per minuut en data zo'n anderhalve Euro per 100 KB. Ook prepaid abonnementen werken gewoon en het ontvangen van SMSjes is gratis.

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Apple iPhone 6 16GB Black Refurbished

Apple iPhone 6 16GB Black Refurbished

 
Samsung Galaxy J5 (2017) J530 16GB Black

Samsung Galaxy J5 (2017) J530 16GB Black

 
Huawei Mate 10 Lite Black

Huawei Mate 10 Lite Black

 
Motorola Moto G5s Plus Grey

Motorola Moto G5s Plus Grey

 

Blijf altijd op de hoogte

Nergens ben je zo snel op de hoogte van het laatste telecomnieuws als via de officiële Social Media-kanalen van Belsimpel.nl.