‹ Alle nieuwsberichten

Nooit meer te duur vliegen met Google Flights

Nooit meer te duur vliegen met Google Flights

Google’s zoekmachine voor vliegreizen wordt nog slimmer. De wereldwijd bekende zoekgigant wil vliegen voor reizigers goedkoper en makkelijker maken door informatie te bieden over prijsschommelingen van gewenste vluchten.

Altijd de goedkoopste vluchten

Steeds maar veranderende prijzen bij het boeken van een vlucht zorgen soms voor veel frustratie. Ook heeft iedereen een ander idee over hoe vroeg of laat je vliegtickets moet aanschaffen. Met een update voor Flights gaat Google die stress en onduidelijkheid verminderen. De update zorgt er namelijk voor dat Google Flights prijsschommelingen kan voorspellen aan de hand van eerdere vluchtgegevens. Hierdoor gaat het makkelijker worden om prijsveranderingen te vermijden. Je kunt vluchten waar je in geïnteresseerd bent volgen en een melding ontvangen wanneer een prijsstijging of daling in de nabije toekomst plaats gaat vinden. Ook gaat de vergelijkingswebsite aanwijzen wanneer je goedkoper kunt vliegen via vliegvelden in de buurt. Als het bijvoorbeeld goedkoper is om vanaf Rotterdam te vliegen in plaats van Amsterdam dan krijg je daar een aanwijzing over. Dat is natuurlijk superhandig want nu hoef je niet meer het hele web af te surfen om een goedkope vliegticket te bemachtigen!

Google Trips

Het lijkt er op dat Google heel graag wil dat je op vakantie gaat. Naast het tonen van de goedkoopste hotels rondom het vliegveld waar je naar toe reist, introduceerde de zoekgigant vorige maand de vakantie-app Google Trips. Met deze applicatie kun je in één keer een hele reis plannen. Zo heb je belangrijke zaken zoals boekingsgegevens handig en overzichtelijk bij elkaar en kun je veel informatie vinden over de plek waar je bent. Je kunt dus op je vakantie in een handomdraai een leuk restaurant vinden en ook nog eens weten hoeveel fooi je moet geven! Daarnaast kun je de hele reis vanuit de app downloaden zodat alle informatie ook offline beschikbaar is.

Google Flights-app

Op dit moment is er nog geen applicatie voor Google Flights. Binnen enkele weken worden de nieuwe functies wel toegevoegd aan de Google Flights-website. De website heeft gelukkig wel een mobiele versie die uitstekend werkt op bijna alle Android-smartphones.

Bron: Androidplanet

 

Meer nieuws over: