‹ Alle nieuwsberichten

Komt Google met een eigen smartwatch?

Komt Google met een eigen smartwatch?

Google presenteerde op 4 oktober met trots nieuwe, eigen toestellen: de Google Pixel en Pixel XL. Deze toestellen zijn uitgerust met de beste hardware van dit moment. Het lijkt wel of de zoekgigant de smaak te pakken heeft, want het gerucht gaat dat Google begin 2017 twee eigen smartwatches uitbrengt! 

Afbeeldingen gelekt

Via het Twitter-account van Evan Blass, een bekende leaker als het gaat om smartphones en wearables, zien we afbeeldingen die mogelijk van de slimme horloges van Google zijn. Blass, die het vaak bij het rechte eind heeft, slingert ook het gerucht de wereld in dat we deze smartwatches begin van 2017 kunnen verwachten. Google gebruikt voor het instapmodel de naam ‘Swordfish’ en voor het grotere model de naam ‘Angelfish’. De Swordfish lijkt ideaal te zijn voor fitnesstracking en het ontvangen van notificaties; de Angelfish is waarschijnlijk uitgerust met 4G, een hartslagmonitor en gps-ondersteuning.

Android Wear 2.0

Op beide smartwatches kunnen we het besturingssysteem Android Wear 2.0 verwachten. Met de 2.0 versie van Android Wear wil Google de smartwatch-markt opnieuw inspireren. Een grote verbetering is dat dankzij Android Wear 2.0 deze slimme horloges gewoon werken zonder dat je telefoon in de buurt hoeft te zijn.

Met Googles eigen smartwatches lijkt het erop dat de zoekmachinegigant nu echt de strijd aangaat met Apple. Zeker in de smartwatch-markt valt nog veel terrein te winnen. We zijn benieuwd naar de ontwikkelingen en houden dit zeker voor je in de gaten! Check Belsimpel.nl voor de nieuwste producten en het laatste nieuws.

Bronnen: Android Planet en Tweakers

Meer nieuws over: