‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: Huawei Mate 9 laadt binnen vijf minuten 50 procent op

Gerucht: Huawei Mate 9 laadt binnen vijf minuten 50 procent op

De komst van de langverwachte Huawei Mate 9 komt steeds dichterbij. Vermoedelijk introduceert het Chinese bedrijf de phablet begin november op een eigen persevenement in München. De smartphone beschikt waarschijnlijk over een dubbele camera en een accu die razendsnel kan opladen.

Supercamera

Zoals in een vorig bericht over de Mate 9 al werd aangegeven gaat het onaangekondigde toestel vermoedelijk bewapend worden met een dubbele camera, die is ontworpen in samenwerking met Leica. Het Duitse bedrijf, gespecialiseerd in optische apparatuur, werkte al eerder samen met Huawei om de camera’s van de Huawei P9 te voorzien van filters. De samenwerkende camera’s beschikken over 20 en 12 megapixels. Deze samenstelling zou zorgen voor betere foto’s bij matig licht en maakt het mogelijk een foto achteraf scherp te stellen. Het lenzenduo gaat vermoedelijk ook beschikken over optische beeldstabilisatie. Deze functie corrigeert automatisch je bewegingen tijdens het maken van een foto of video.

Verder gaan er geruchten dat het scherm 5,9 inch groot is en een resolutie heeft van 1920x1080 pixels. Een eerder gerucht over de door Huawei zelf ontwikkelde Kirin 960-chip is daarnaast verder uitgebreid. De processor zou een kloksnelheid van maar liefst 2,6 GHz hebben en is waarschijnlijk aanwezig in de Mate 9.

Razendsnel opladen

De Mate 9 zou binnen 5 minuten op kunnen laden tot 50 procent van zijn capaciteit, blijkt uit verschillende geruchten uit China. Eind vorig jaar had Huawei al een oplaadsysteem gedemonstreerd die de batterij van een smartphone binnen 5 minuten kon opladen tot 48 procent, waarmee de snellaadtechnologie van Huawei een stuk sneller is dan bij bijvoorbeeld QuickCharge. De smartphonefabrikant heeft in augustus zelfs een verzoek ingediend om de snellaadtechnologie vast te leggen onder de merknaam SuperCharge. Als de Huawei Mate 9 daadwerkelijk binnen vijf minuten tot halverwege vol te krijgen is, zou het verreweg de rapste snelladende smartphone van het moment zijn.

Houd onze website Belsimpel.nl in de gaten en wie weet heb jij de Huawei Mate 9 als eerst in huis!

Bronnen: Allaboutphones, Androidplanet, Hardware.info

Meer nieuws over: