‹ Alle nieuwsberichten

Samsung stopt definitief met de Galaxy Note 7

Samsung stopt definitief met de Galaxy Note 7

Samsung heeft officieel bekend gemaakt dat de Samsung Galaxy Note 7 wereldwijd uit de handel wordt gehaald. De fabrikant besloot al eerder om de levering van het toestel te vertragen, maar ziet nu helemaal geen toekomst meer in de phablet.

Accuproblemen

In de afgelopen maand doken diverse verhalen op over accu’s die in brand vlogen of zelfs waren ontploft. De fabrikant besloot toen dat alle verkochte Note 7-toestellen omgeruild moesten worden voor een vervangend toestel. In Nederland zou de Samsung Galaxy Note 7 op 2 september gelanceerd worden, maar mede door de grote vraag stelde Samsung de lancering een week uit. Op de dag van de nieuwe lancering, 9 september, kondigde Samsung aan dat er problemen waren ontdekt met de accu. Samsung gaf aan een zorgvuldige inspectie uit te voeren en volledig toegewijd te zijn aan het bieden van de hoogst mogelijke kwaliteit. Helaas bleek ook bij de vervangende Galaxy Note 7-toestellen de batterij vaak niet veilig te zijn.

De Galaxy Note-familie

Het laatste Note-toestel dat in Nederland gelanceerd is, was de Samsung Galaxy Note 4 . De Samsung Galaxy Note 5 mocht helaas nooit op de boot mee naar Europa. De reden hiervoor was volgens Rory O’Neill, Samsungs Vice President van de afdeling marketing, erg simpel – Europeanen zijn niet productief genoeg. Samsung zou met de Galaxy Note 7 weer een Note-model in Nederland uitbrengen, maar stopt nu dus definitief met de productie en de verkoop van dit toestel. Of we volgend jaar een nieuw Note-toestel kunnen verwachten is niet duidelijk. Vandaag is in ieder geval een zwarte dag voor het Zuid-Koreaanse bedrijf en de Note 7 zal een bittere pil blijven voor Samsung.

Bron: Volkskrant, Androidplanet, Tweakers

Meer nieuws over: