‹ Alle nieuwsberichten

Nieuwe zakelijke Nokia-modellen - E55 en E75

Meer toetsen voor beter typen

Nokia heeft op het MWC in Barcelona twee nieuwe modellen gepresenteerd, de E55 en de E75. Opvallend is dat beide toestellen beschikken over een uitgebreidere manier om tekst in te geven. De E75 beschikt over een volwaardig QWERTY-toetsenbord, de E55 over een zogenaamd compact QWERTY-toetsenbord.

Platste smartphone

Met de E55 presenteert Nokia een model van slechts 9,9 millimeter dikte, wat dit de platste smartphone ter wereld maakt. Het toetsenbord is een 'Compact QWERTY Keybord', wat betekent dat er op iedere toets twee letters staan. Hiermee mikt Nokia op de zakelijke gebruiker die veel moet mailen, zoals ook blijkt uit de uitgebreide ondersteuning voor Microsoft Active Sync en VPN-verbindingen. De E55 ondersteunt uiteraard functies zoals WLAN, HSDPA en HSUPA, terwijl ook GPS, Bluetooth 2.0 en een 3,2 megapixel camera niet ontbreken.

Bijzonder interessant aan dit model is dat het volgens Nokia mogelijk moet zijn om in standby maar liefst een maand te overbruggen met een volle accu. De accu beschikt over een capaciteit van 1500 mAh, waarmee 8 uur lang gebeld kan worden.

Volledig QWERTY-toetsenbord

Met E75 presenteert Nokia zijn tweede nieuwe highlight voor de zakelijke markt. Bijzonder aan dit model is een uitschuifbaar volledig toetsenbord, dat typen beduidend makkelijker zou moeten maken. De E75 is mede hierom wel bijna twee keer zo dik als de platte E71 van Nokia. Qua features kan gerekend worden op HSDPA, GPS, WLAN, Bluetooth 2.0 en een 3,2 megapixel camera met LED-flitser. De accu van dit model heeft een capaciteit van 1050 mAh.

Meer nieuws over: