‹ Alle nieuwsberichten

Afbeeldingen van de Google Pixel en Pixel XL uitgelekt

Afbeeldingen van de Google Pixel en Pixel XL uitgelekt

De Google Pixel en Pixel XL worden pas over een week aangekondigd, maar er zijn al enkele afbeeldingen en specificaties uitgelekt. Twee duidelijke renders geven een goed beeld van de voorkant van beide toestellen.

Google Pixel

Als we de renders mogen geloven, beschikt de Google Pixel over een strak uiterlijk met weinig poespas. Vooral de relatief smalle rand rondom het 5 inch-scherm valt op. Aan de voorkant is slechts een enkele selfiecamera zichtbaar, zonder ledflitser. Het leuke is dat op de render ook een sneak preview zichtbaar is van de Pixel Launcher, een aangepaste interface voor Android. Zo valt op dat de Google-zoekbalk boven in beeld vervangen is door een enkele knop, die je in kunt drukken om een zoekopdracht in te voeren. We verwachten dat de Google Pixel een ultra strak toestel op de markt gaat brengen, voorzien van een eigen identiteit.

Google Pixel XL

De Google Pixel XL zal hoogstwaarschijnlijk net zo’n modern toestel worden als de Google Pixel. Deze variant beschikt over een groter scherm van 5,5 inch met een hogere resolutie. Deze hogere resolutie zorgt er tevens voor dat het toestel geschikt is voor Daydream, Google’s nieuwe virtual reality-platform. Verder verwachten we dat het toestel grotendeels voorzien is van dezelfde hardware als de Google Pixel. Het zijn slechts geruchten, maar het lijkt erop dat beide toestellen van alle gemakken zijn voorzien.

Beide smartphones worden waarschijnlijk op 4 oktober officieel onthuld. Ook de Chromecast Ultra en Google Home worden op het Google-evenement gepresenteerd. Het is vooralsnog niet bekend wanneer de Google Pixel en Pixel XL in Nederland te koop zijn.

Bron: Androidplanet

Meer nieuws over: