‹ Alle nieuwsberichten

Naast Mac en Windows nu ook Andromeda?

Naast Mac en Windows nu ook Andromeda?

Op 4 oktober vindt het veelbelovende evenement van Google plaats. De geruchten doen de ronde dat Google in 2017 een nieuwe laptop, de Pixel 3, gaat aankondigen met het langverwachte Andromeda als besturingssysteem.

Google evenement

Over iets minder dan een week kondigt Google twee nieuwe smartphones aan. De twee vlaggenschepen zullen de Google Pixel en Google Pixel XL gaan heten. Daarmee stapt Google van de oude Nexus-naam af. Daarnaast zal de zoekgigant de 4K Chromecast Ultra en een vernieuwde wifi-router presenteren. Dat het een belangrijk evenement  wordt is wel duidelijk, maar de vicepresident van Google doet daar nog een schepje bovenop. In een tweet beweerde hij dat het evenement het belangrijkste evenement gaat worden sinds de aankondiging van de eerste versie van Android in 2008. Eerder dit jaar werd al bekend dat Google tegen het eind van het jaar met iets groots ging komen. We verwachten naast een vernieuwend besturingssysteem ook de aankondiging van de Pixel 3. Dit wordt een handige 2-in-1 laptop die hoogstwaarschijnlijk in 2017 verschijnt. 

Andromeda

Volgens meerdere bronnen zal Google op het evenement een samengevoegde versie van Android en Chrome OS laten zien. Het resulterende besturingssysteem is voorlopig bekend onder codenaam ‘Andromeda’. Het bleek eerder dit jaar al dat de zoekgigant bezig was met het combineren van Android en Chrome OS, toen OS-gebruikers Android-apps konden gaan installeren door de Play Store aan het OS-systeem toe te voegen. Volgens The Journal wil Google elementen uit Chrome OS naar Android overbrengen zodat het vernieuwde besturingssysteem beter werkt op laptops en tablets, een vlak waar Android verbetering nodig heeft en Chrome OS successen boekt. Het lijkt er dus op dat Google het beste uit beide besturingssystemen wil combineren tot een vernieuwend systeem. Een combinatie van beide zou dus fantastisch zijn! Als de bovengenoemde geruchten kloppen lijkt het erop dat de zoekgigant de strijd op de desktopmarkt aangaat met grote spelers als Microsoft en Apple.

Bronnen: Allaboutphones, Tweakers, Gsmhelpdesk