Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Zo zorg je ervoor dat iedereen je WhatsApp-berichtje echt leest

Zo zorg je ervoor dat iedereen je WhatsApp-berichtje echt leest
Vrijdag 23 september 2016

WhatsApp voegde afgelopen weken een aantal nieuwe functies toe aan zijn app. Naast het toevoegen van stickers aan foto’s en video’s introduceert de chat-app nu ook ‘Mentions’. Verder is er nieuws omtrent reclamegebruik in de app. 

Een nieuwe functie voor het bewerken van foto’s en video’s is de toevoeging van stickers. Hoe werkt het? Druk tijdens het bewerken van foto’s of zelfgemaakte video’s op de emoji-knop rechts boven in het scherm. Dit stelt je in staat om emoji’s en tekst toe te voegen aan de geselecteerde foto of video.

Een grotere verandering in de nieuwe update is WhatsApp Mentions. De functie stelt je in staat om een bericht in een groepsgesprek te richten tot een specifiek persoon. Je gebruikt het ‘@’- symbool en daarachter de naam van de persoon die je wil mentionen. De ontvanger krijgt vervolgens een notificatie van het bericht, zelfs als hij of zij de notificaties van het groepsgesprek op stil heeft staan. Met deze functie komt de berichtendienst de gebruikers tegemoet die gericht berichten willen versturen en niet een heel groepsgesprek willen door lezen voor een klein beetje informatie. Dat is natuurlijk superhandig!

Vorige maand linkte WhatsApp de mobiele nummers van haar gebruikers al aan Facebook, met als doel het verbeteren van doelgerichte reclame op de site. Nu blijkt echter ook dat de chat-app deze data door de nieuwe gebruikersvoorwaarden mag doorspelen aan andere bedrijven, die op hun beurt commerciële berichten kunnen gaan plaatsen in WhatsApp. Moederbedrijf Facebook zegt al jaren dat de applicatie geen reclame zou krijgen, maar geeft nu toch aan te willen experimenteren met het idee. Dit betekent dat het mogelijk is dat de populaire chat-app binnenkort reclames krijgt. Hoe de reclames er precies uit gaan zien is vooralsnog onduidelijk.

Houd voor meer nieuws over WhatsApp Belsimpel.nl goed in de gaten!

Bronnen: AndroidPlanet, Whatsapp, Iphoned

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl