‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: Huawei Mate 9 voor het einde van het jaar in de winkels

Gerucht: Huawei Mate 9 voor het einde van het jaar in de winkels

We hoeven niet meer lang te wachten op de komst van de Huawei Mate 9. Waarschijnlijk is de volgende phablet van de Chinese fabrikant vanaf december verkrijgbaar. Deze smartphone zal opnieuw uitgerust zijn met allerlei interessante specificaties, zoals we van Huawei gewend zijn. 

Dubbele camera

Vooral de camera van de Huawei Mate 9 lijkt ten opzichte van eerdere toestellen enorm te zijn geüpgraded. Huawei voorziet de Mate 9 namelijk van een dubbele 20-megapixelcamera. De Huawei P9 is op dit moment het toestel van Huawei met de beste camera, maar de camera van de Mate 9 lijkt die van de P9 te overstijgen. Het is nog onbekend of Huawei op de Mate 9 dezelfde Leica-filters zal toepassen als op de P9, maar dit lijkt zeer waarschijnlijk. Verder zal de extra camera gebruikt worden om beelden in zwart-wit te schieten voor een extra gedetailleerd beeld en een hoger contrast.

Kirin 960-chip

Het lijkt erop dat de Huawei Mate 9 het volgende vlaggenschip van Huawei wordt. Huawei heeft onlangs zelf een chip ontwikkeld: de Kirin 960-chip. Deze zou beschikken over acht cores geklokt op een nog onbekende snelheid. Maar we kunnen er gerust vanuit gaan dat dit toestel zeer snel kan schakelen tussen verschillende apps. Het schermformaat van de Mate 9 is nog onbekend, maar de vorige Mate-toestellen van Huawei waren zo’n 5,5 tot 6 inch groot. Als de Mate 9 in december gelanceerd wordt in China, volgt het toestel vermoedelijk niet veel later ook in Nederland.

Hou onze website Belsimpel.nl in de gaten voor het laatste nieuws over de Huawei Mate 9 en wie weet heb jij het toestel straks als eerste in huis!

Bron: Android Planet

Meer nieuws over: