‹ Alle nieuwsberichten

Super Mario Run binnenkort beschikbaar voor iOS en later voor Android

Super Mario Run binnenkort beschikbaar voor iOS en later voor Android

Heb je je Gameboy Advance of je Playstation Portable jaren geleden achterin de kast gelegd maar zou je stiekem het liefst nog iedere dag Super Mario spelen? Niet getreurd! Binnenkort kun je weer hele dagen muntjes vangen, Goomba’s platspringen en werelden veroveren want Super Mario Run verschijnt in december voor iOS. 

Ook zal het spel voor Android verschijnen, maar het is nog de vraag of het besturingssysteem van Google enkele dagen later aan de beurt is of pas in 2017.

Super Mario

Spring naar de hoogste score

Shigeru Miyamoto van Nintento, de geestelijk vader van Mario, heeft samen met Apple tijdens het Apple-event op 7 september een nieuwe Mario-game aangekondigd. Super Mario Run is een 2D-platformer waarin Mario automatisch over het scherm rent. Je hoeft dus alleen op het scherm te tikken om Mario te laten springen. Het doel van het spel is hetzelfde als vroeger: vang zoveel mogelijk muntjes en spring zo hoog mogelijk in de vlaggenmast om een hoge score te behalen. Je kunt de game gratis downloaden voor de eerste paar levels om het spel te proberen. Daarna betaal je een eenmalige prijs voor de rest van het spel.

Andere Nintendo-games

In 2017 zullen er, naast Super Mario Run, nog twee andere games volgen: Fire Emblem en Animal Crossing. Nintento heeft besloten om Super Mario Run eerder uit te brengen, de andere twee games volgen waarschijnlijk aan het begin van 2017. Fire Emblem is een tactisch strategiespel en in Animal Crossing kun je een huisje inrichten met je eigen meubels en een virtueel dorp verkennen.

Nintendo heeft in de afgelopen dertig jaar miljoenen spelers wereldwijd veroverd en is daarmee één van de bekendste gameontwikkelaars ter wereld. Wij zijn benieuwd of Super Mario Run net zo’n rage gaat worden als Pokémon Go en Flappy Bird, maar het spel zal ongetwijfeld zeer succesvol worden!

Bron: Android Planet en iCulture

Meer nieuws over: