‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 34 2016

Het laatste telecomnieuws van week 34 2016

In week 34 lekten geruchten over verbeteringen van de navigatiefunctie van Google Maps en een Twitter filter om bepaalde tweets te kunnen ontwijken en werd bekend dat YouTube werkt aan een Backstage functie.

Snelheidsmeter in Google Maps

Google Maps

Google Maps komt binnenkort waarschijnlijk met een vernieuwing waar veel gebruikers al jaren om vragen. De navigatiefunctie van de app wordt volgens geruchten nu dan eindelijk uitgebreid met de snelheid van de gebruiker tijdens het navigeren. Ook de maximaal toegestane snelheid op de betreffende weg wordt weergegeven wanneer de navigatiefunctie gebruikt wordt. Dit is ontdekt naar aanleiding van een gelekte code. De langverwachte vernieuwing zal standaard ingeschakeld staan, uitzetten kan via de instellingen van de app. Wanneer we deze verbetering in Google Maps precies kunnen gaan gebruiken is nog niet bekend. Het duurt meestal enkele weken tot maanden na de ontdekking van een gelekte code totdat een nieuwe feature beschikbaar is.

Bron: Tweakers

Tweets verbergen met Twitter filter

Twitter

Nog meer nieuws uit de apps-wereld! Twitter zet nieuwe stappen om ongewenst gedrag op het sociale netwerk af te remmen. Met het zogenaamde Twitter filter worden tweets met bepaalde woorden weg gefilterd uit je overzicht. Je kan tweets met specifieke woorden compleet laten verdwijnen van je tijdlijn. Met deze feature geeft Twitter zijn gebruikers meer controle over wat ze te lezen. De filter kan niet alleen ingezet worden om ongewenst gedrag te voorkomen, de functie is ook erg handig om spoilers van de nieuwste aflevering van je favoriete serie of de uitslag van een voetbalwedstrijd te ontwijken!

Bron: Android Planet

Backstage met YouTube

YouTube

YouTube werkt achter de schermen aan een nieuw initiatief om de dienst meer dan ooit een sociaal netwerk te maken. De YouTube Backstage functie moet ervoor zorgen dat de band tussen een YouTuber en zijn of haar kijkers versterkt wordt. Met Backstage kunnen YouTubers via een nieuw tabblad exclusieve content delen met hun abonnees. Zo wordt het mogelijk om een speciale video te delen met volgers en kunnen YouTubers foto’s, polls, status updates en tekstberichten versturen. Voor de kijker veranderen er ook een aantal dingen in Backstage. Reacties kunnen namelijk uitgebreid worden met foto’s en video’s, zodat het berichtje een stuk persoonlijker wordt. De functie wordt voor een kleine groep gebruikers al in dit najaar beschikbaar!

Bron: Android Planet

Meer nieuws over: