‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 33 2016

Het laatste telecomnieuws van week 33 2016

In week 33 kwam de videochatapp Duo uit, werd bekend gemaakt dat voor het einde van 2016 je smartphone als OV-kaart gebruikt kan worden en kreeg Google Maps een aantal grote verbeteringen voor de Street View-functie.

Videochatapp Google Duo uitgebracht

Google DuoGoogle kondigde de app in mei al aan, maar nu is Duo daadwerkelijk te gebruiken voor iedereen! De applicatie die voor zowel iOS als Android beschikbaar is, maakt het mogelijk om videogesprekken te houden. Je kunt snel aan de slag, omdat je geen apart account hoeft aan te maken, maar gewoon je telefoonnummer gebruikt. Voor nu is het alleen mogelijk om één op één-gesprekken via video te houden, maar binnenkort kan dat ook via audio. Met de unieke Knock Knock-feature kunnen ontvangers al een beeld van de beller zien voordat het videotelefoontje is aangenomen. Duo komt zo echt tot leven, omdat je meteen een live video te zien krijgt in plaats van een zwart scherm of een simpele profielfoto. Bovendien zijn de gesprekken via Duo voorzien van end-to-end encryptie, daardoor zijn je videobelletjes altijd beveiligd en kunnen dus niet in verkeerde handen vallen.

Bron: Tweakers

Smartphone = OV-kaart

Smart-OV appBen jij je OV-kaart vaak kwijt of vergeet je deze regelmatig? Voor het einde van dit jaar is het mogelijk om met je smartphone in te checken bij NS! Het enige dat je hoeft te doen is de ‘Smart OV’-app downloaden en je OV-kaart koppelen! De directeur van het OV-bedrijf Connexxion heeft gezegd dat minstens 10.000 klanten van KPN en Vodafone voor 2017 al kunnen inchecken via hun mobiele telefoon. In eerste instantie kunnen alleen klanten van deze twee providers gebruik maken van het inchecken met je smartphone, maar de directeur is ook in gesprek met de andere providers in Nederland. De OV-kaart verdwijnt overigens niet en ook een kaartje kopen blijft voorlopig nog mogelijk – handig als je juist een keer je telefoon vergeten bent, of als je smartphone leeg is!

Bron: Android Planet

Grote verbeteringen Google Maps Street View

Google Maps LogoVolgens Google is Street View één van de meest geliefde functies in Google Maps, en we hebben geluk! De Street View-functie is in de laatste update van de app namelijk een stuk soepeler geworden. Zo verlopen transities vloeiender, zodat je van het ene naar het andere punt glijdt in plaats van dat het beeld steeds verspringt. Daarnaast zijn in de weergave van de omgeving een aantal verbeteringen doorgevoerd. De wereld ziet er realistischer uit, doordat bijvoorbeeld huizen op een scheve weg nu zijn rechtgetrokken en gebouwen niet langer vervormd zijn. Laden gaat ook een stuk minder stotterig, doordat nieuwe beelden in een lagere resolutie worden geladen. In de oude versie van de app werd de afbeelding herhaald totdat nieuwe informatie geladen was, waardoor het leek alsof je beeld haperde. Kortom: een van de meest geliefde functies van Google Maps is er nu alleen nog maar leuker op geworden!

Bron: Android Planet