Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe superbatterij gaat twee keer langer mee!

Nieuwe superbatterij gaat twee keer langer mee!
Dinsdag 23 augustus 2016

Onderzoekers van technische universiteit MIT hebben een nieuwe technologie ontwikkeld voor batterijen. Deze vernieuwing zorgt ervoor dat de batterij van je smartphone twee keer zo lang mee gaat in vergelijking met andere accu’s! De superbatterij wordt volgend jaar al verwacht.

Over innovatieve technologieën voor smartphonebatterijen wordt geregeld gespeculeerd en vaak zien we er niets van terug. Nu lijkt hier verandering in te komen: onderzoekers van MIT, een van de meest prestigieuze technische universiteiten van de wereld, zeggen dat ze een superbatterij hebben ontwikkeld die al in 2017 klaar is voor gebruik. Onder de naam SolidEnergy zijn de onderzoekers een startup begonnen, waaruit hun vertrouwen in deze batterij nogmaals blijkt. De batterij gaat waarschijnlijk twee keer langer mee in vergelijking tot andere accu’s. Meerdere keren per dag de batterij van je smartphone opladen hoeft dus niet meer!

De vernieuwde accu wordt een lithium-batterij, het soort batterij waar we in het verleden af en toe problemen zagen. De kwaliteit van bepaalde eerdere lithium-batterijen kon na verloop van tijd af nemen. Dat is met de nieuwste verbeteringen van SolidEnergy verleden tijd. Zij maken nu een accu die van puur lithium-metaal gemaakt is, waardoor het efficiënt met energie omgaat. Ook maken ze gebruik van een ander soort elektrolyt, waardoor er geen nare reacties binnen de accu meer kunnen plaatsvinden. Dat zorgt er dus ook voor dat de accu langer mee gaat!

De accu’s worden binnenkort al in drones geplaatst, later dit jaar in wearables en in 2017 liggen de eerste smartphones met deze superbatterij in de winkel. Houd Belsimpel.nl in de gaten, zodat jij straks de eerste bent met een smartphone met deze fantastische accu!

Bronnen: Androidplanet en AllAboutPhones

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl