Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Twee jaar lang updates op Honor-smartphones!

Twee jaar lang updates op Honor-smartphones!
Maandag 22 augustus 2016

Honor, een dochterbedrijf van Huawei, heeft aangekondigd dat de smartphones die de fabrikant dit jaar uitbrengt elke drie maanden een software-update krijgen!

Updates voor je smartphone zijn erg belangrijk. De nieuwste software zorgt ervoor dat je alle nieuwe toepassingen kan gebruiken en dat je telefoon goed beveiligd is. Toch worden vaak alleen de nieuwste telefoons regelmatig geüpdatet.

Met name Android-telefoons worden vaak beperkt voorzien van software-updates. iPhones worden gemiddeld drie tot vier jaar ondersteund met nieuwe updates en ook de Lumia’s van Microsoft worden langere tijd opnieuw geüpdatet. Android-toestellen worden helaas vaak maar anderhalf tot twee jaar voorzien van vernieuwde software.

Er is steeds meer kritiek op het update-beleid van Android-telefoons, maar Honor belooft daar nu verandering in te brengen. De fabrikant zegt telefoons die dit jaar uitkomen twee jaar lang van updates te voorzien. De nieuwe software wordt zelfs minimaal eens in de drie maanden doorgevoerd. Honor doet de belofte vlak na de presentatie van de Honor 8 en heeft aangekondigd alle toestellen die dit jaar gepresenteerd zijn te voorzien van regelmatige updates. Hier concluderen we uit dat dit nieuwe beleid dus vermoedelijk ook geldt voor de Honor 5C en de Honor 5X.

We moeten helaas nog wel een slag om de arm houden wat betreft de lengte van de update-termijn. Taylor Wimberley van Huawei gebruikte namelijk de precieze bewoording “up to 24 months”, wat eigenlijk “maximaal 24 maanden” betekent. Het blijft dus nog even afwachten hoe lang de Honor-toestellen een driemaandelijkse software-update ontvangen, maar het is hoe dan ook een stap in de goede richting!

Koop nu de Honor 5C of de Honor 5X bij Belsimpel.nl! Houd ook voor meer informatie over de Honor 8 onze site in de gaten!

Bronnen: Tweakers en GSM/helpdesk

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl