‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 32 2016

Het laatste telecomnieuws van week 32 2016

Concepten opslaan op Instagram, het nieuwe besturingssysteem Google Fuchsia en een handige update van de bankieren-app van ING – je leest het allemaal in ons overzicht van week 32!

Concepten op Instagram

Instagram

Instagram gebruikers opgelet! De fotoapplicatie komt weer met een uitbreiding. Het lijkt erop dat we in een volgende update een concept-optie kunnen verwachten. De functie maakt het mogelijk om concepten van een foto op te slaan, voordat deze gepubliceerd is. Handig voor als je meerdere foto’s bewerkt hebt, maar je volgers niet wil overladen met een hele reeks foto’s achter elkaar. De concept-optie kan ook uitkomsten bieden als je een video wil uploaden, maar geen mobiele data wil verbruiken. Je slaat je video dan eerst op als concept en plaatst hem pas zodra je toegang hebt tot wifi. Instagram heeft al vaker nieuwe features getest die uiteindelijk niet gebruikt zijn. Het is dus nog niet zeker of we de concept-functie terug gaan zien, wij hopen in ieder geval van wel!

Bron: Android Planet

Roze + Paars = Google Fuchsia

Google

Google lijkt te werken aan een nieuw besturingssysteem, dat de codenaam Fuchsia gekregen heeft. Deze informatie is gelekt uit een Git-repository, een bestand waar codes voor een bepaalde softwareontwikkeling in opgeslagen staan. De aanwijzing in deze Git-repository van Google wordt in de code “Pink + Purple == Fuchsia (a new Operating System)” teruggevonden, een grappige manier van informatie lekken als je het ons vraagt! Op dit moment heeft Google twee besturingssystemen draaien: Android en Chrome OS. Hier wordt met Google Fuchsia waarschijnlijk een nieuw besturingssysteem aan toegevoegd. Of Fuchsia een samensmelting van deze systemen gaat worden is nog niet duidelijk. Ook over de eigenschappen van het systeem heeft Google helaas nog niet veel prijsgegeven. Wel weten we dat Google Fuchsia waarschijnlijk een besturingssysteem wordt voor zowel smartphones als pc’s.

Bron: Android Planet

Handige update ING-app

ING-app

iDEAL-betalingen doen met je smartphone kan al een tijdje, maar een update van de ING-app zorgt ervoor dat deze betalingen vanaf nu een stuk makkelijker uitgevoerd kunnen worden. De bankieren-app is na de update namelijk uitgerust met de mogelijkheid om te betalen met QR-codes. Zo kun je een bestelling in een webwinkel doen via je laptop en vervolgens de betaling via de app op je smartphone laten verlopen. Je doet dit door te kiezen voor de optie ‘Betalen met de Mobiel Bankieren-app’. Vervolgens wordt een QR-code gegenereerd, die je via de app op je telefoon kan scannen. De betaling bevestig je daarna met je mobiele pincode. Je hebt dus niet langer een TAN-code nodig, wat de app een stuk handiger in gebruik maakt!

Bron: Tweakers

Meer nieuws over: