‹ Alle nieuwsberichten

Past Huawei binnenkort SuperCharge toe?

Past Huawei binnenkort SuperCharge toe?

SuperCharge belooft de snelste manier van snelladen tot nu toe te zijn. Bovendien zou de technologie geen negatief effect hebben op je accu. Het lijkt er op de Huawei binnenkort het eerste toestel uitrust met deze techniek!

Huawei heeft ons eind vorig jaar al lekker gemaakt met de nieuwe laadtechniek die de fabrikant aan het ontwikkelen is. Het prototype van de techniek die Huawei in november liet zien is namelijk baanbrekend wat betreft snelladen. We kennen de snel-laad-technologie al van bijvoorbeeld de HTC 10 of de Samsung S7 Edge, maar die komen niet eens in de buurt van de snelheid die SuperCharge belooft te behalen. Het aanvragen van een handelsmerk op de naam SuperCharge wekt de verwachting dat er zeer binnenkort een toestel met deze technologie op de markt komt.

SuperCharge laadt een 3000 mAh-batterij tot bijna de helft op, in een schrikbarend korte tijd van 5 minuten! Bovendien heeft SuperCharge geen negatief effect op de accu. Dat is bij sommige van de huidige toestellen met snelladen wel het geval, vanwege de forse hoeveelheid warmte die vrijkomt. Aangezien er niks zo vervelend is dan te moeten wachten tot je batterij vol is, of met een lege accu te zitten, maakt Huawei veel smartphone-gebruikers erg nieuwsgierig naar het eerste toestel met deze techniek.

Het aanvragen van een handelsmerk op de merknaam SuperCharge suggereert dat Huawei de techniek binnenkort toe gaat passen in een toestel. Het zou dus goed kunnen dat het volgende vlaggenschip van Huawei, de Mate 9, met deze technologie is uitgerust.

Over de Huawei Mate 9 is momenteel nog niet veel bekend. In een opgedoken benchmark op telefoonabonnement.nl werd onder meer informatie gegeven over een 5.9-inchbeeldscherm met Full HD-resolutie, een primaire camera van 11 megapixels en een selfiecamera van 7 megapixels. Daarnaast is in de benchmark te lezen dat het toestel vermoedelijk 3 GB werkgeheugen heeft en 64 GB-opslagruimte. Het is alleen niet duidelijk of het hier daadwerkelijk de Mate 9 betreft, omdat sommige specificaties in de Mate 8 iets beter waren dan de specificaties die hier genoemd worden.

Hoe dan ook, wij kijken zowel reikhalzend uit naar het eerste toestel met SuperCharge als naar de Huawei Mate 9. Hou Belsimpel.nl in de gaten voor meer informatie!

Bron: telefoonabonnement.nl

Meer nieuws over: