‹ Alle nieuwsberichten

WhatsApp krijgt voicemail en update pushberichten

WhatsApp krijgt voicemail en update pushberichten

WhatsApp heeft met de laatste update weer een aantal interessante nieuwe functies gekregen. Naast een aantal bugfixes kunnen we in de nieuwste versie van WhatsApp ook gebruik maken van een voicemail-functie en een knop om opnieuw te bellen. Ook kun je na de update zelf bepalen hoe namen in je notificaties worden weergegeven. 

Naast berichten versturen kunnen we nu ook al een tijdje bellen met WhatsApp. Deze feature is in de nieuwste update van de app verbeterd. De belfunctie is uitgebreid voor als er geen gehoor wordt gegeven. De aanpassing maakt het namelijk mogelijk een voicemailbericht in te spreken. Als je via WhatsApp belt kun je vanaf nu een bericht achtergelaten op het ‘antwoordapparaat’ van de persoon die niet opneemt. Diegene ontvangt het ingesproken bericht vervolgens als audiobericht in jullie chatgesprek. Naast het achterlaten van een bericht heeft de verbeterde belfunctie ook een knop gekregen om direct nogmaals te bellen.

Het tabblad ‘Gesprekken’ is nu ook uitgerust met een belknop waarmee je je contactenlijst kunt openen. Er wordt direct een WhatsApp-oproep gestart zodra je op één van de personen uit je lijst klikt. Verder kun je via de optie ‘Chats’ in de instellingen nu al je WhatsApp-chats in één keer verwijderen, terwijl eerst alleen archiveren en wissen mogelijk waren. Het verschil tussen verwijderen en wissen is dat je bij verwijderen alle gesprekken uit je overzicht verwijderd en bij wissen slechts de inhoud van een gesprek.

Hoe namen in jouw notificatieoverzicht verschijnen bepaal je vanaf nu zelf. Hier zagen we eerst nog de naam die de verzender van het bericht aan zichzelf gegeven heeft in zijn WhatsApp-profiel. Vanaf nu geeft de app de naam weer die jij aan die persoon gegeven hebt in je contactenlijst. Je bepaalt nu dus zelf hoe de naam van een persoon er in jouw pushberichten uitziet.

De WhatsApp update is vanaf nu beschikbaar in de App Store voor gebruikers van iOS. Android-gebruikers niet getreurd: de nieuwste versie van WhatsApp met onder andere de voicemail-optie komt waarschijnlijk binnenkort ook uit voor Android. Wat vind jij van deze nieuwe functies? Laat het ons weten op Facebook of Twitter!

Bronnen: GSM Helpdesk, iCulture

Meer nieuws over: