‹ Alle nieuwsberichten

Update vingerafdrukscanner: ondersteuning voor slepen

Update vingerafdrukscanner: ondersteuning voor slepen

Ben jij altijd op zoek naar de beste features voor je nieuwe smartphone? Opgelet! De nieuwste Nexus-toestellen worden uitgerust met een vernieuwde vingerafdrukscanner. De smartphones zijn ontstaan uit een samenwerking tussen Google en HTC.

De update van de scanner gaat naast het ontgrendelen van je telefoon, ook het weergeven van je notificaties mogelijk maken.

Inmiddels kennen we de vingerafdrukscanner al een tijdje en is deze feature voor smartphones niets nieuws meer. Voor Android werd de ondersteuning voor vingerafdrukscanners vorig jaar al geïntroduceerd. De update die de scanner in de nieuwe Nexus-toestellen gaat krijgen brengt echter wel een grote verandering met zich mee. De vingerafdrukscanner gaat waarschijnlijk ondersteuning bieden voor sleepbewegingen. Door met je vinger over de scanner te slepen open je het notificatiescherm. Zo heb je supersnel en eenvoudig toegang tot al je meldingen!

We gaan de vernieuwde vingerafdrukscanner waarschijnlijk terugzien in de twee eerstvolgende Nexus-smartphones. De telefoons kennen we voor nu nog onder de codenamen Nexus Sailfish en Nexus Marlin. Wat we naast de verbeterde scanner nog meer van deze toestellen kunnen verwachten weten we al een beetje. De Sailfish krijgt waarschijnlijk een 5.2-inchbeelscherm en de Marlin wordt een slag groter met een 5.5-inchdisplay. De toestellen krijgen beide een 32 GB opslaggeheugen en een 4 GB werkgeheugen. Ook worden ze allebei voorzien van een 12-megapixelcamera op de achterkant en een 8-megapixelselfiecamera. Ze zullen beide gaan draaien op de nieuwste Qualcomm-chip.

Wil jij ook toegang tot deze handige nieuwe feature? We verwachten de lancering van de Sailfish en Marlin in september. Houd Belsimpel.nl in de gaten om straks de eerste te zijn met de vernieuwde vingerafdrukscanner op je toestel!

Bronnen: Android Planet, Androidworld

Meer nieuws over: