‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 30 2016

Het laatste telecomnieuws van week 30 2016

Reacties filteren op Instagram, de Google Play Store die opnieuw gestructureerd wordt en zonder kunstopleiding prachtige schilderijen maken – je leest het in ons overzicht van week 30!

Reacties op Instagram te filteren

Instagram

Of nouja, nu nog niet, maar het zit er wel aan te komen. Instagram heeft al een aantal grote, populaire accounts toegang gegeven tot de mogelijkheid om reacties te filteren die kwetsend of aanstootgevend zijn. De reacties worden gefilterd door de gebruiker ongewenste woorden toe te laten voegen. Het wordt ook mogelijk om reacties compleet uit te schakelen; dit is ook mogelijk bij bijvoorbeeld YouTube-video's. Instagram wil zo een prettigere sfeer creëren binnen de app. Door populaire accounts de functie eerst uit te laten proberen, kan Instagram de functie nog wat aanpassen voordat het grote publiek er gebruik van kan maken. Wanneer alle gebruikers precies toegang krijgen tot deze functie is nog niet bekend.

Bron: Tweakers.

Nieuwe categorieën Google Play Store

Google Play Store

Het kan moeilijk zoeken zijn tussen de meer dan twee miljoen apps in de Google Play Store; daarom komen er nieuwe app-categorieën die het overzicht terug moeten brengen binnen de appwinkel. Apps worden onderverdeeld onder de volgende nieuwe groepen: Kunst & Design, Auto's & Voertuigen, Beauty, Dating, Evenementen, Eten & Drinken, Wonen & Interieur en Ouderschap. Verder worden een aantal bestaande categorieën hernoemd zodat ze beter aansluiten op het huidige aanbod. Vervoer wordt Kaarten & Navigatie, en Media & Video wordt Videospelers & -editors. De nieuwe groepen komen ergens in de komende twee maanden naar de Play Store.

Bron: Google en Android Authority.

Prisma: foto's als schilderijtjes

Prisma

Prisma is een toffe app die je foto's omtovert in ware kunstwerken. Maak een mooie foto in de app of open een eerder gemaakte foto, gooi er een filter overheen en aanschouw het resultaat! Voor het allerbeste resultaat moet je natuurlijk wel voor een goed belichte foto van hoge kwaliteit kiezen – je kroegfoto's kun je hier niet mee redden. Omdat de app vrij nieuw is en de belangstelling groot, duurt het soms even voordat de foto's bewerkt zijn, maar geduld is een schone zaak. Wij hebben de app al voor je uitgeprobeerd: zie hiernaast het resultaat! Prisma is te downloaden voor iOS en Android.

Meer nieuws over: