‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: release Android 7.0 Nougat in augustus

Gerucht: release Android 7.0 Nougat in augustus

Android-gebruikers opgelet! Er zijn nieuwe geruchten gelekt en we hebben zowel goed als minder goed nieuws. Volgens Evan Blass, die vaker juiste informatie lekt, komt de nieuwste versie van Android al deze maand uit. Als we deze geruchten mogen geloven is Android 7.0 Nougat echter niet beschikbaar voor de Nexus 5.

Hoewel Android 6.0 Marshmallow vorig jaar in september uitkwam, kunnen we Nougat vermoedelijk al in augustus verwachten. Android 7.0 verschijnt waarschijnlijk tegelijkertijd met de maandelijkse beveiligingsupdate. Dit betekent dat we misschien deze week al gebruik kunnen maken van de nieuwste versie van het besturingssysteem! Dit geldt helaas niet voor Nexus 5-bezitters: de update naar Nougat komt voor deze toestellen waarschijnlijk niet uit.

Google heeft al de nodige bètaversies van Nougat uitgebracht. We weten dus al een beetje wat we van de update kunnen verwachten. Zo kan in de nieuwste versie van Android waarschijnlijk gewerkt worden met een splitscreenmodus. Dit maakt het mogelijk om meerdere apps tegelijk op je scherm te tonen. Daarnaast verwachten we een verbetering van de batterijbesparingsfunctie Doze. Ook de notificaties zijn aangepakt: ze zien er anders uit, en je kunt nu direct reageren vanuit de notificatiebalk – zo hoef je niet meer volledig van app te wisselen en dat werkt een stuk sneller!

Meer informatie over Android? In ons dossier behandelen we onder andere voorgaande Android-versies en de voordelen van Android!

Bronnen: Tweakers en Androidplanet.

Meer nieuws over: